Ekonomikas ministrija elektrību par 80 000 eiro pirks no Lietuvas kompānijas (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Lietuvas valstij piederošās kompānijas "Lietuvos energija" grupā ietilpstošais elektroenerģijas tirgotājs SIA "Geton Energy" par 80 000 eiro piegādās elektrību Ekonomikas ministrijai (EM), liecina informācija ministrijas mājaslapā.

Kopumā iepirkumā piedalījās četri pretendenti - "Geton Energy", AS "Latvenergo", SIA "AJ Power" un SIA "Imlitex Latvija".

Iepirkumā pretendenti piedāvāja uzcenojumus elektroenerģijas biržas cenai. "Geton Energy" piedāvāja zemāko uzcenojumu biržas cenai - 0,00188 eiro apmērā par vienu kilovatstundu (kWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), "Latvenergo" - 0,00199 eiro par vienu kWh bez PVN, "AJ Power" piedāvāja 0,05168 eiro par vienu kWh bez PVN, bet "Imlitex Latvija" piedāvāja 0,0521 eiro par vienu kWh bez PVN.

Priekšroka konkursā dota "Geton Energy", kuras piedāvājums atzīts kā saimnieciski izdevīgākais. Lēmums pamatots ar faktu, ka uzņēmums piedāvāja zemāko uzcenojumu elektroenerģijas biržas cenai.

"Geton Energy" darbu Latvijā sāka 2013. gadā un kopš tā laika visai bieži konkursa kārtībā iegūst tiesības piegādāt elektrību valsts un pašvaldību iestādēm un uzņēmumiem.

"Geton Energy" pamatkapitāls ir 5,5 miljoni eiro, un tā pilnībā pieder Lietuvas uzņēmumam "Energijos tiekimas", kas ir Lietuvas lielākā elektroenerģijas ražotāja un lielākā elektroenerģijas piegādātāja "Lietuvos energija" meitasuzņēmums.

"Geton Energy" 2017. gadu noslēdza ar 31,2 miljonu eiro apgrozījumu un 255 894 eiro zaudējumiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu