Brazīlijas pilsētā izvieto karavīrus centienos apturēt bandu uzbrukumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Brazīlijas valdībai cenšoties apturēt noziedzīgo grupējumu vardarbīgos uzbrukumus bankām, autobusiem un veikaliem, valsts ziemeļos Searas štata galvaspilsētā Fortalezā sestdien sākta armijas karavīru izvietošana, pavēstīja amatpersonas.

Līdz svētdienai Fortalezā un citās štata pilsētās patrulēt būs sākuši 300 karavīri, apliecināja nacionālās sabiedriskās drošības sekretārs Giljerme Teofiliu, vēsta valdības ziņu aģentūra "Agencia Brasil".

Karavīru izvietošana Fortalezā ir pirmais pārbaudījums otrdien prezidenta amatā inaugurētā Žaira Bolsonaru solījumiem spert apņēmīgus soļus likuma un kārtības nodrošināšanas labā.

Tieslietu ministrs Seržiu Moru licis izvietot armiju Searas pilsētās, nākot pie slēdziena, ka vietējā policija ir pārslogota. 50 aizdomās turētie jau aizturēti.

Bandas, kas terorizē Fortalezu, nodedzinājušas arī vairākus benzīntankus, redzams videoierakstos, kas parādījušies Brazīlijas medijos.

Tikai šonedēļ vien notikuši vairāki desmiti uzbrukumu, un to dēļ iedzīvotāji bija spiesti palikt mājās, bet pilsētas galvenās maģistrālēs nebija automašīnu.

Vienā šādā uzbrukumā Kaukajā, kas atrodas līdzās Fortalezai, sprādzienā nodarīti nopietni postījumi tilta balstam.

Šobrīd tiek veikta izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kas izraisījis vardarbības vilni, bet medijos publicētā operatīvā informācija liecina, ka bandas šādi reaģē uz stingrajiem noteikumiem, kas pēdējā laikā ieviesti štata cietumos.

Ieslodzījuma vietās tiek bloķēti mobilo sakaru signāli, turklāt izbeigta prakse, kad cietumnieki tika sadalīti, ņemot vērā viņu piederību vienai vai citai bandai.

Divas bandas metušas pie malas savas līdzšinējās domstarpības, lai apvienotu spēkus pret valdību, vēsta tīmekļa medijs G1, atsaucoties uz drošības jomas amatpersonām.

300 karavīru priekšā, kas šonedēļ nosūtīti uz Searu, priekšā stāv smags uzdevums. Tikai aizvadītajā nedēļā vien pavalstī notikuši teju 80 uzbrukumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu