Sestdien ugunsgrēkos viens bojāgājušais un viens cietušais

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ugunsdzēsēji likvidē ugunsgrēku; ilustratīvs foto.
Ugunsdzēsēji likvidē ugunsgrēku; ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdien ugunsgrēkos viens cilvēks ir gājis bojā un vēl viens cietis, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece, vakar pulksten 15.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķeguma novadu, kur dzīvojamā ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka piecu kvadrātmetru platībā deg malka un sadzīves priekšmeti, kā arī izveidojies spēcīgs sadūmojums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās astoņi cilvēki, bet aculiecinieki izglāba vēl vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots mediķu aprūpē. pulksten 17.22 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 20.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu ēku Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg ēka pilnā platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Ugunsgrēks tika likvidēts pusnaktī, un tā degšanas platība bija 100 kvadrātmetri.

Kopumā Latvijā dzēsti 14 ugunsgrēki: septiņi Rīgā, divi citās pilsētās un pieci novados.

VUGD darbinieki aizvadītajā diennaktī arī deviņas reizes piedalījušies glābšanas darbos, bet pieci izsaukumi izrādījušies maldinājumi.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 85 ugunsgrēki, tajos cietuši septiņi, bet gājuši bojā četri cilvēki, liecina VUGD dati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu