Turpmāk saūdarābu sievietes par šķiršanos var tikt informētas ar īsziņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saūdarābu sieviete; ilustratīvs foto.
Saūdarābu sieviete; ilustratīvs foto. Foto: AFP / Scanpix

Saūda Arābijā veiktas izmaiņas likumā, kas novērstu situāciju, ka sievietes nemaz neuzzina par laulību šķiršanu, vēsta raidorganizācija BBC.

Sākot no svētdienas, tiesām būs pienākums ar īsziņu informēt sievietes par laulību šķiršanu.

Saūdarābu juristes norāda, ka šāds solis varētu izbeigt tā sauktās "slepenās šķiršanās" - gadījumus, kad vīrieši pārtrauc laulības, neinformējot par to otru pusi.

Izmaiņas likumā arī varētu nodrošināt to, ka sievietes pilnībā apzinās savu laulību statusu un var cīnīties par savām tiesībām, piemēram, pieprasīt alimentus.

Agrāk daudzas sievietes vērsušās tiesā pēc tam, kad ar viņām pārtraukta laulība neinformējot, vietējam izdevumam "Okaz" teic juriste Semija al-Hindi.

Pārmaiņas tiek skaidrotas ar vairākām ekonomiskajām un sociālajām reformām, kuras uzsācis kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

Piemēram, vien nesen saūdarābu sievietēm ticis atļauts vadīt auto, apmeklēt futbola spēles un ieņemt vairākus amatus, kurus iepriekš varēja ieņemt tikai vīrieši.

Taču joprojām ir daudz lietu, ko arābu valsts sievietes nevar darīt bez tā vīrieša atļaujas, kurš uzņēmies par viņu atbildību. Šis vīrietis var būt sievietes vīrs, tēvs, brālis un pat dēls, un viņš izlemj, vai sieviete, piemēram, var iegūt pasi, izceļot no valsts, precēties un atvērt bankas kontu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu