ASV Nacionālā Kinokritiķu biedrība par gada filmu atzīst "The Rider"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kadrs no filmas "The Rider".
Kadrs no filmas "The Rider". Foto: AP/Scanpix

ASV Nacionālā kinokritiķu biedrība sestdien sanāksmē Ņujorkā par 2018. gada labāko filmu atzinusi režisores Hlojas Džao drāmu ""The Rider" ("Jātnieks").

Režisora Alfonso Kuarona melnbaltā kinolente "Roma" atzīta par otro labāko filmu, labāko filmu svešvalodā un ieguvusi balvu par labāko operatora darbu. Savukārt Kuarons atzīts par labāko režisoru.

Par labākās aktrisi par lomu vēsturiskajā komēdijdrāmā "The Favourite" ("Favorīte") atzīta Sāra Koulmena, bet par labāko aktieri - Ītans Hoks par lomu filmā "First Reformed".

Par labāko otrā plāna aktrisi nosaukta Redžīna Kinga par lomu romantiskajā drāmā "If Beale Street Could Talk", savukārt par labāko otrā plāna aktieri - Stīvens Jons par lomu Dienvidkorejas filmā "Burning" ("Dedzināšana").

Par labāko scenāriju atzīts scenārijs politiski satīriskajai komēdijai "The Death of Stalin" ("Staļina nāve").

ASV Nacionālajā kinokritiķu biedrībā ir 64 dalībnieki, taču balsošanā piedalījās apmēram 40 no viņiem, kas bija redzējuši vairāk nekā pusi nominēto filmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu