"VEF Rīga" atzīst CSKA basketbolistu pārākumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Janičenoks un Andris Misters
Kristaps Janičenoks un Andris Misters Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 66:92 (11:30, 23:20, 18:23, 14:19) piekāpās ULEB Eirolīgas grandam Maskavas CSKA.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Artūrs Ausējs, 13 punktus guva Andris Misters, bet 11 punkti bija Kristapam Janičenokam.

Labākais cīņā zem groziem bija Mareks Mejeris, kurš izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, tāpat viņš bija dāsnākais piespēlētājs, jo asistēja sešos rezultatīvos uzbrukumos.

CSKA rindās pa 14 punktiem guva Mihails Kulagins un Ukrainas basketbolists Džoels Bolombojs.

CSKA maču iesāka ar diviem tālmetieniem, bet "VEF Rīga" pirmos punktus guva tikai trešajā minūtē, kad Stīvens Zeks panāca 2:7. Arī puslaika turpmākajā gaitā rīdzinieki nespēja izrādīti pretestību un puslaika pārtraukumā devās ar 16 punktu deficītu - 34:50.

Otrā puslaika sākumā CSKA ātri vien ieguva pārsvaru, kas lielāks par 20 punktiem, un dominēja arī spēles otrajā pusē, Rīgas komandai ciešot neveiksmi ar rezultātu 66:92.

Rīgas komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt viens no līderiem Artis Ate, kā arī iepriekšējā duelī pret CSKA savu Vienotās līgas rezultativitātes rekordu sasniegušais Klāvs Čavars.

Komandām šī bija otrā savstarpējā tikšanās pēdējo divu nedēļu laikā, jo 23.decembrī "Arēnā Rīga" rīdzinieki cieta bezierunu zaudējumu ar 80:107. Šajā turnīrā "VEF Rīga" basketbolisti cietuši četrus zaudējumus pēc kārtas un ar divām uzvarām 13 mačos atrodami pēdējā vietā starp 14 komandām.

Savukārt CSKA šajā turnīrā uzvarējusi visās 12 spēlēs, bet ULEB Eirolīgā tā ar 12 panākumiem 16 spēlēs ir trešajā vietā, atpaliekot vien no Stambulas "Fenerbahce Beko" un Madrides "Real".

Tikmēr "VEF Rīga" bez Vienotās līgas startē arī "OlyBet" Latvijas-Igaunijas līgā, kur ar 13 uzvarām 15 mačos ir trešajā vietā.

Kopš sezonas sākuma "VEF Rīga" sastāvā jau notikušas vairākas izmaiņas, jo rudenī nolīgti amerikāņu aizsargi Endrū Endrūss, Beidens Džeksens un Džebrils Durems, bet pārtrauktas līgumattiecības ar spēka uzbrucēju Artjomu Butjankovu, kā arī amerikāņu saspēles vadītājiem Vinsentu Kolinsu un Ostinu Lūku.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu