Kalniņu nomaina pēc pirmā perioda; "Jokerit" cieš zaudējumu pret SKA

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Postimees/LETA

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš svētdien pārtrauca savu četru uzvaru sēriju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačos, viņa pārstāvētajai Helsinku "Jokerit" komandai ciešot zaudējumu.

"Jokerit" savā laukumā ar 1:4 (1:3, 0:1, 0:0) piekāpās Sanktpēterburgas SKA hokejistiem.

Helsinku vienībā vārtus guva Niklass Jensens, bet pretiniekiem divreiz izcēlās Nikolajs Prohorkins, kamēr pa reizei precīzi bija Aleksandrs Dergačovs un Aleksandrs Barabanovs.

Kalniņš šajā duelī nospēlēja pirmo periodu, kurā atvairīja septiņas no desmit pretinieku mestajām ripām. Pārējās 40 minūtes "Jokerit" vārtus sargāja amerikānis Raiens Zapolskis, bet Helsinku hokejisti no zaudējuma neizglābās.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" svētdien viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja bijušā kapteiņa Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

Uzvaras vārtus pagarinājumā guva Andris Džeriņš, bet pamatlaikā ar precīzu metienu atzīmējās Lauris Dārziņš.

Latvijas komandai pēdējā laikā uzvaras mijušās ar zaudējumiem, taču tā joprojām reāli cīnās par vietu Gagarina kausā, jo iekrājusi tikpat punktus, cik Rietumu konferences astotās vietas īpašnieces Maskavas apgabala "Vitjaz". Rīdzinieki gan aizvadījuši par maču vairāk, turklāt viņiem ir par trim uzvarām pamatlaikā mazāk.

Indrašis šajā duelī uz ledus pavadīja 16 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un uzvarēja piecos no septiņiem iemetieniem.

Viņš šajā sezonā 40 spēlēs guvis desmit vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles, būdams trešais rezultatīvākais uzbrucējs komandā.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 78 punktiem 45 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par sešiem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 64 punktiem ir Helsinku "Jokerit".

Savukārt piektā 52 punktiem 46 spēlēs ir Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", bet tikpat punktus 47 spēlēs iekrājusi Maskavas "Dinamo".

Devītā ar 44 punktiem 45 mačos ir Rīgas "Dinamo", kamēr priekšpēdējā 11.vietā ar 28 punktiem 45 mačos ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ".

Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 75 punkti 46 mačos, bet otrā ar 64 punktiem ir Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard".

Tikmēr devītajā vietā ar 41 punktu 45 cīņās ir savainotā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par diviem punktiem.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu