Balcers gūst vārtus karjeras otrajā NHL spēlē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers svētdien savā otrajā spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL) guva vārtus, tomēr viņa pārstāvētā Otavas "Senators" komanda cieta zaudējumu.

"Senators" savā laukumā ar rezultātu 4:5 (0:2, 4:2, 0:1) piekāpās Karolīnas "Hurricanes" vienībai, ciešot astoto zaudējumu pēc kārtas.

sestdien Balcers kļuva par 22.Latvijas hokejistu, kurš spēlējis NHL, bet "Senators" viņa debijas mačā ar 3:4 piekāpās Minesotas "Wild" komandai.

Svētdienas mačā "Senators" komandai spēles pirmās piecas minūtes bija nesekmīgas, jo pretinieki realizēja vairākumu un iemeta arī mazākumā, ar gūtiem vārtiem atzīmējoties Džastinam Folkam un Brokam Makdžinam.

Otrajā periodā otavieši divreiz vienus vārtus atguva, bet abas reizes viesi atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Laukuma saimniekiem vārtus guva Mets Dišēns un Raiens Dzingels, bet viesiem precīzi meta Džeikobs Slevins un Dugī Hemiltons.

Nonākuši grūtībās, "Senators" hokejisti nepadevās, un trešo reizi periodā atguva vienus vārtus, pirmo reizi karjerā ripu NHL komandas vārtu tīklā raidot Balceram.

Epizode iesākās ar dāņa Mikela Bedkera piespēli Krisam Tīrnijam, kurš ieslidoja "Hurricanes" aizsardzības zonā un atdeva ripu Balceram - latvietis pietuvojās vārtiem un raidīja ripu garām Petram Mrāzekam, panākdams 3:4.

Ar to gan "Senators" hokejistiem nebija gana, un astoņas sekundes vēlāk Žans Gabriels Pažo ar netveramu metienu izlīdzināja rezultātu. Trešā perioda astotajā minūtē Džastins Viljamss atjaunoja viesiem vadību, bet mājiniekiem atspēlēties neizdevās un tika ciests zaudējums ar 4:5.

Balcers savā otrajā NHL mačā uz ledus pavadīja astoņas minūtes un 45 sekundes, kas bija mazākais laiks komanda. Viņam atvēlētajās minūtēs liepājnieks vienu reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Savā debijas mačā viņš nospēlēja minūti mazāk.

Balcers kļuvis par 15. Latvijas hokejistu, kurš guvis vārtus NHL regulārā čempionāta spēlēs. Tikai deviņi no 19 latviešu laukuma spēlētājiem guvuši vārtus savās debijas sezonās.

Tāpat Balcers un Pažo atkārtojuši "Senators" rekordu visātrāk gūtajos vārtos. 2011.gada oktobrī to iespēja Džeisons Speca un Dāniels Alfredsons.

"Senators" komanda gan ir starp vājākajām NHL - pašlaik tai ir astoņu zaudējumu sērija, turklāt vienība ar 35 punktiem 43 spēlēs ir Austrumu konferences pēdējā vietā. Tikmēr "Hurricanes" ar 43 punktiem 41 mačā ir desmitajā vietā Austrumos.

Nākamo maču "Senators" aizvadīs trešdien, kad izbraukuma spēļu sērijas ievadā spēkosies ar Anaheimas "Ducks".

Balcers pirmo reizi šosezon piektdien tika izsaukts no Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Belevilas "Senators", kur 36 spēlēs guvis 14 vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles, būdams rezultatīvākais spēlētājs vienībā.

Iepriekšējā sezonā Balceru uz NHL izsauca Sanhosē "Sharks", taču savas iepriekš pārstāvētās vienības paspārnē viņš NHL nedebitēja. Savukārt "Senators" vienībā latvietis nonāca septembrī - viņš tika iekļauts vērienīgā maiņas darījumā, kurā tika iesaistīts arī NHL vadošais aizsargs Ēriks Kārlsons, zviedram pārceļoties uz "Sharks".

Iepriekšējā sezonā Balcers bija AHL komandas Sanhosē "Barracuda" līderis, 67 regulārā čempionāta spēlēs gūstot 23 vārtus un atdodot 25 rezultatīvas piespēles.

Balceru 2015.gada draftā "Sharks" izvēlējās ar kopējo 142.numuru, bet savā pirmajā sezonā Ziemeļamerikā viņš spēlēja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Kamlūpsas "Blazers", kur tika atzīts par Rietumu konferences labāko debitantu.

Debitants Balcers bija Latvijas hokeja izlases līderis arī pagājušā gada maijā notikušajā pasaules čempionātā, kur Latvijai spraigā cīņā ceturtdaļfinālā zaudēja Zviedrijai.

Balcers pirms tam savas hokejista prasmes slīpēja Norvēģijā, bet 2015. un 2016.gadā viņš Stavangeras "Oilers" rindās tika kronēts par šīs valsts čempionu.

Hokejists pārstāvējis arī Latvijas U-18 un U-20 izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu