Zinātniekus pārsteigušas cūkai līdzīgu radījumu fosilijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DOI: 10.7717/peerj.5926/fig-2

Pētnieki uzgājuši divu cūkai līdzīgu radījumu atliekas, kas pirms pieciem miljoniem gadu mituši Tenesī štata mežos, ASV.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “PeerJ”, paleontologu komanda izanalizēja labi saglabājušos kaulus, kas tika atrasti arheoloģisko izrakumu vietā “Gray Fossil Site” Tenesī štata austrumos. Izrādījās, ka tie reprezentē divas atsevišķas pekaru sugas: “Mylohyus elmorei” un “Prosthennops serus”.

Foto: DOI: 10.7717/peerj.5926/fig-2

Pekari ir vidēja izmēra pārnadžu kārtas cūku dzimtas zīdītāji, kas līdzinās mežacūkām to tumšā un rupjā apmatojuma, kāju un lielo galvu dēļ. Atšķirībā no īstajām cūkām, kas pieder “Suidae” dzimtai un ir cēlušās Eiropā, pekari mājo Centrālajā un Dienvidamerikā, kā arī Ziemeļamerikas dienvidrietumos.

Lai arī abi šo pētījumā aprakstīto sugu pārstāvji ir ASV atrasti arī iepriekš, tomēr vēl nekad tie nebija manīti Tenesī štatā. Tas šos dzīvniekus un to paradumus pētniekiem pasniedz jaunā gaismā.

Foto: DOI: 10.7717/peerj.5926/fig-2

Lai identificētu dzīvniekus, pētnieki izpētīja vairākus to kaulus, ieskaitot apakšžokli un galvaskausa fragmentus. Fosiliju analīze atklāja, ka pekari bija vācu aitu suņa lielumā, tātad nedaudz lielāki nekā pekari mūsdienās.

Arheoloģisko izrakumu vieta, kur tika atrastas pekaru atliekas, ir vairāku antīku dzīvnieku atlieku atrašanās vieta, kas dzīvojuši pirms 4,9 līdz 4,5 miljoniem gadu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu