Slimo bieži? Skūpsties biežāk!

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Kas gan var būt jaukāks, kā uzzināt, ka kaislīgs franču skūpsts patiesi spēj uzlabot mūsu veselību! Beidzot pētnieki to arī spēj pierādīt ar rezultātiem un izskaidrot, kāpēc tā varam apgalvot. Kas tad īsti notiek mūsu organismā pozitīvs, ja bieži skūpstāmies?

Holandiešu pētnieki veikuši apjomīgu pētījumu, kas pierāda, ka 10 sekunžu ilga skūpsta laikā mūsu mutes mikroflorā spēj rasties 80 miljoni jaunu baktēriju, raksta izdevums Microbiome.

Pētījumā piedalījās 21 pāris, kuru skūpstīšanās paradumi tika rūpīgi analizēti. Rezultātā tapa skaidrs, ka pāriem, kuri kaislīgi skūpstās vismaz deviņas reizes dienā (skūpstoties notiek aktīvs mēļu kontakts un siekalu apmaiņa), pēc tam mutē ir kopīga siekalu mikroflora. Šīs baktērijas rada citu vidi, kas savā veidā stiprina imunitāti.

Secinājums: jo vairāk mēs saņemam citas baktērijas, jo spēcīgāka top mūsu imūnsistēma.
Foto: flickr.com/ tmarsee530

Tālākā pētījuma gaitā puse pāru aktīvi uzturā lietoja jogurtus, kuru sastāvs ir bagātināts ar probiotikām. Probiotikas ir mikroorganismi, kas palīdz līdzsvarot gremošanas trakta mikrofloru un labvēlīgi ietekmē veselību. Probiotikas ir tā saucamās draudzīgās jeb labās baktērijas, kas palīdz organismu aizsargāt no infekcijām, ko izraisa organismam nedraudzīgās baktērijas vai vīrusi. Parasti šis mikroorganisms mutē nav sastopams, raksta «Times».

Pēc kārtīga franču skūpsta pāriem tika ņemti siekalu paraugi, un analīžu rezultāti uzrādīja, ka šo

probiotiku daudzums pāru mutēs ir trīskāršojies.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu