Tramps: ASV spēki no Sīrijas tiks izvesti apdomīgi

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien, 7. janvārī, paziņoja, ka amerikāņu karavīru izvešana no Sīrijas notiks apdomīgi un cīņa pret teroristu organizāciju "Islāma valsts" nav beigusies.

"Mēs aiziesim apdomīgā veidā atbilstošā tempā, tai pat laikā turpinot cīņu pret "Islāma valsti" un darot visu citu, kas ir apdomīgi un nepieciešami!" tviterī paziņoja Tramps.

Baltā nama saimnieks šādi, acīmredzot, mēģinājis kliedēt bažas par pēkšņu ASV spēku izvešanu no pilsoņkara plosītās Sīrijas.

Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons svētdien paziņoja, ka viens no nosacījumiem Savienoto Valstu bruņoto spēku izvešanai no Sīrijas ir drošības garantijas Vašingtonas sabiedrotajiem kurdiem.

ASV prezidenta padomnieks žurnālistiem lidmašīnā ceļā uz Jeruzalemi teica, ka Savienotās Valstis vēlas garantijas no Turcijas, ka kurdi Sīrijā būs aizsargāti.

Trampa paziņojums 19 .decembrī, ka ASV nekavējoties izvedīs savus spēkus no Sīrijas, radīja bažas Vašingtonas sabiedrotajos, un vēlāk viņš izteicās, ka ASV spēki tiks izvesti pakāpeniski.

"Ir mērķi, kurus mēs gribam sasniegt pirms spēku izvešanas," sacīja Boltons, kurš pēc vizītes Izraēlā dosies uz Turciju, ziņoja NBC.

"Izvešanas grafiks būs atkarīgs no nosacījumu izpildes," uzsvēra ASV prezidenta padomnieks.

Boltons arī teica, ka Vašingtona varētu neizvest visus 2000 amerikāņu karavīrus, kas pašlaik atrodas Sīrijā.

Viņš sacīja, ka amerikāņu karavīri varētu tikt izvesti no Sīrijas ziemeļiem, taču tie varētu palikt Tanfas garnizonā valsts dienvidos, lai neitralizētu Irānas klātbūtni.

Savukārt svētdienas vakarā Jeruzalemē pirms tikšanās ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu Boltons žurnālistiem teica, ka ASV karavīrus no Sīrijas ziemeļaustrumiem varēs izvest, kad būs skaidrs, ka teroristu grupējums "Islāma valsts" ir sakauts un "nespēs atjaunoties, lai atkal kļūtu par draudu".

Viņš piebilda, ka ASV spēkus varēs izvest, kad būs nodrošināta Izraēlas un "citi mūsu draugu reģionā" drošība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu