Rīgas dome: sniega un apledojuma notīrīšana no ietvēm jāuzņemas piegulošo namu īpašniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nožogojums uz apledojušās ietves.
Nožogojums uz apledojušās ietves. Foto: Evija Trifanova/LETA

Namu īpašnieku un apsaimniekotāju uzdevums no sniega un apledojuma notīrīt arī savam īpašumam piegulošo ietvi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāve Aira Šmelde.

Saistībā ar mainīgiem laika apstākļiem un biežiem nokrišņiem, kā rezultātā uz ietvēm un ēku jumtiem krājas nenotīrīts apledojums un sniegs, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs atgādinot, ka pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma.

Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām - 1400 eiro.

Pēc Radzeviča teiktā, Rīgas domes Administratīvajai inspekcijai uzdots pastiprināti kontrolēt šo noteikumu izpildi un arī pašvaldības dienestiem un struktūrām uzdots atkārtoti pārbaudīt savā atbildībā esošo ietvju tīrību.

Šoziem Administratīvā inspekcija jau konstatējusi vairāk nekā 60 pārkāpumus saistībā ar laicīgi nenotīrītām ietvēm un ēku jumtiem.

Radzevičs atgādina, ka gadījumā, ja iedzīvotājiem rodas zaudējumi nenotīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotāju civiltiesiskā ceļā. Par negadījumu nekavējoties jāziņo Rīgas pašvaldības policijai vai Administratīvajai inspekcijai. Šo institūciju sastādītie protokoli var kalpot par pamatu iespējamai kompensācijas piedziņai tiesiskā ceļā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu