WADA trešdien saņems pieeju Maskavas antidopinga laboratorijai

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) trešdien, deviņas dienas pēc noteiktā termiņa, saņems pieeju Maskavas antidopinga laboratorijai.

Krievija līdz pagājušā gada beigām tā arī nesniedza WADA pieeju Maskavas antidopinga laboratorijai, tādējādi tai draud jaunas sankcijas.

Tiesa, trešdien WADA komanda trīs personu sastāvā saņems pieeju Maskavas antidopinga laboratorijai.

"Ja misija būs veiksmīga, būsim izkļuvuši no strupceļa un, iesējams, varēsim uzsākt daudz jaunu lietu," uzsver WADA prezidents Kreigs Rīdijs.

Kā pirms tam pauda Rīdijs, viņš ir vīlies, ka datu iegūšana no bijušās Maskavas antidopinga laboratorijas līdz noteiktajam datumam tā arī netika pabeigta.

WADA norādīja, ka nākamie soļi Krievijas dopinga sāgā tiks apspriesti janvāra vidū.

WADA septembrī atjaunoja RUSADA darbību, izsaucot sašutumu daļā sporta sabiedrības. Tiesa, tai pat laikā tika noteikts, ka līdz gada pēdējai dienai Krievijai ir jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai. Tomēr tas netika izdarīts, tāpēc varētu tikt piemērotas jaunas sankcijas, kas krievu sportistiem atkal varētu liegt piedalīties sacensībās.

Pieeja visiem datiem par dopinga paraugiem, kas Maskavas laboratorijā savākti no 2011. līdz 2015.gadam, bija viens no priekšnosacījumiem, lai Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) atceltu Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) diskvalifikāciju. VFLA diskvalifikācija pagarināta jau deviņas reizes.

WADA eksperti Ziemassvētku laikā pameta Maskavu tukšām rokām, jo Krievijas varasiestādes, aizbildinoties ar vietējiem likumiem, liedza sertifikāciju antidopinga uzraugu ekipējumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu