Bijušais boksa čempions Fancijas protestos uzbrūk policistiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas bijušais boksa čempions Kristofs Detenžērs nedēļas nogalē "dzelteno vestu" protestu gaitā nofilmēts, uzbrūkot policistiem. Bijušais sportists pats ieradies policijā un skaidroja, ka esot aizstāvējies, vēsta BBC. 

Kā redzams video, tad Detenžērs Parīzē uzbrucis policistiem, kas bija nobloķējuši gājēju tiltu, lai apturētu "dzelteno vestu" protestētājus.

Protestu gaitā sestdien Parīzē izraisījās sadursmes starp policiju un protestētājiem, kas likumsargiem uzbruka, sviežot ar akmeņiem un citiem priekšmetiem, sperot un sitot ar dūrēm.

Kristofs Detenžērs
Kristofs Detenžērs Foto: SIPA/Scanpix

37 gadus vecais cīkstonis atzinis, ka viņš uzvedies nepareizi un nožēlo savu rīcību. 

"Zinu, ka mana rīcība nebija pareiza, taču paliku dusmīgs, jo policija ar asaru gāzi aizskāra mani, manu sievu un manu draugu," stāsta bokseris. 

Lai savaldītu satrakojušos protestētājus, policija lika lietā asaru gāzi. Vairākos galvaspilsētas rajonos protestētāji aizdedzināja automašīnas. Demonstranti arī ar būvdarbu automašīnu izsita durvis kādai valdības ēkai.

"Dzelteno vestu" kustība radās novembra vidū kā reakcija uz plānotu degvielas nodokļa paaugstināšanu, bet ātri pārauga plašākā kustībā pret prezidenta Emanuela Makrona politiku. Protestētāji valkā atstarojošās dzeltenās vestes, no kā arī aizgūts šīs protestu kustības nosaukums.

"Dzelteno vestu" protesti ir Makrona 20 mēnešu prezidentūras lielākā politiskā krīze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu