Jauni fakti par liktenīgo vakaru, kad ar zagtu auto gāja bojā jauns vīrietis (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien, 4. janvārī, vēlu vakarā Tukuma iecirkņa policisti saņēmuši iesniegumu no kādas auto īpašnieces par viņas “BMW” zādzību, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Sieviete policistiem paskaidrojusi, ka transportlīdzekli uz pāris stundām aizdevusi paziņam, bet viņš mašīnu nav atvedis laikā.

» Engures novadā avārijā bojāgājušais braucis ar dienu iepriekš nozagtu auto

Uz zvaniem un īsziņām draugs nav atbildējis, un sieviete nolēmusi vērsties pēc palīdzības. Tajā pat dienā policisti nolēmuši izsludināt automašīnu meklēšanā. Spēkrata apraksts izsūtīts kolēģiem no Ceļu policijas.

Vienlaikus sociālajā tīklā “Facebook” parādījās ieraksts, kurā tika ziņots par automašīnas zādzību.

Kā vēlāk noskaidroja policija, iespējamais zaglis bija “uzpildījies” kādā degvielas uzpildes stacijā Jelgavā un par to nav samaksājis.

Par šo pārkāpumu, 5. janvārī, no rīta policistiem ziņojusi benzīntanka dispečere.

Tajā virzienā aizsūtīta tuvākā patruļa, bet pārtvert “BMW” nav izdevies. Šoferis bija strauji pārvietojies, un jaunas ziņas par viņa atrašanās vietu tālāk nākušas no Džūkstes novada Pienavas ciemata.

Kā atklāj Valsts policija, pēcāk saņemta informācija, ka automašīna, iespējams, atrodas Jaunpils pusē.

Uz turieni nosūtīta ekipāža, lai pārbaudītu informāciju. Diemžēl automašīnu nav izdevies atrast, taču vēlāk konstatēts, ka šoferis arī Pienavā iepildījis degvielu un aizbraucis nesamaksājot.

Pēcāk arī automašīnas lietotājas paziņas piefiksējušas šo automašīnu uz Liepājas šosejas.

Sievietes draugi, ieraugot uz šosejas pazīstamu gaiši zilo “BMW”, uzsākuši automašīnas vajāšanu un mēģinājuši pašu spēkiem apturēt zagli. Šoferis pat nav domājis bremzēt un mēģinājis atrauties no astes, mūkot pa dažādiem lauku ceļiem.

Vajāšanai pieslēgušies arī policisti no tuvākajiem novadiem.

Acīmredzot, mūkot no policijas ekipāžām un no īpašnieces draugiem, 20 gadu vecais vadītājs nespējis savaldīt transportlīdzekli, zaudējis kontroli un šosejas Rīga-Ventspils 54. kilometrā ielidojis pretējā joslā, frontāli saduroties ar kādu “Volkswagen Passat”.

Pēc dažām minūtēm notikuma vietā ierādās neatliekamās medicīniskās palīdzības ārsti un ugunsdzēsēju brigāde.

Glābēji nogrieza “BMW” automašīnas jumtu, lai izvilktu šoferi, bet viņš jau bija miris.

Otrā mašīnā esošie cilvēki cietuši negadījumā.

Valsts policijā par avārijas un zādzības faktu ir uzsākts kriminālprocess un nozīmētas vairākas ekspertīzes, tostarp bojāgājuša šofera alkohola pārbaude asinīs.

Vienlaikus policija norāda, ka autovadītājs ir policijai zināma persona – pēdējo divu gadu laikā kriminālvajāšanai nosūtīti seši kriminālprocesi.

Pēdējos savas dzīves gados jaunais vīrietis pasējis sastrādāt pārkāpumus, kas saistīti ar mantas bojāšanu, huligānismu un tiesas sprieduma nepildīšanu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu