Ījabs varētu startēt EP vēlēšanās no "Attīstībai/Par" saraksta (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Politologs, Latvijas Universitātes asociētais profesors Ivars Ījabs varētu startēt šopavasar gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, pievienojoties partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) sarakstam, otrdien, 8. janvārī, ziņoja LNT ziņas.

LNT ziņu rīcībā esošā informācija liecina, ka AP pašlaik vērtē Ījaba iespējamu kandidēšanu no politiskā spēka saraksta EP vēlēšanās, un par šo tēmu ar politologu notikušas arī neformālas sarunas. Konkrētākus lēmumus apvienība pieņems nākamnedēļ.

Pats profesors LNT atzinis, ka sarunas ar AP ir bijušas, un "to būtu muļķīgi noliegt".

Vienlaikus viņš uzsvēris, ka arī pirms citām vēlēšanām viņu uzrunājuši dažādi politiskie spēki. Līdz ar to pašlaik vēl esot pāragri prognozēt, kā beigsies neformālās diskusijas ar AP.

Pagaidām ne viņš, ne partiju apvienība nav teikusi "ne jā, ne nē".

Partiju apvienības formālās lēmējinstitūcijas par Ījaba kandidatūru vēl neesot lēmušas, turklāt attieksme pret ieceri esot neviennozīmīga. Savukārt AP līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce izskanējušo informāciju ne noliedzis, ne apstiprinājis.

EP vēlēšanas Latvijā notiks maija pēdējā sestdienā.

Šogad noslēgsies šī EP sasaukuma piecu gadu pilnvaru termiņš. Pašlaik EP strādā astoņi deputāti no Latvijas. Lai arī pēc "Brexit" EP pašreizējo 751 vietā strādās 705 deputātu, no Latvijas arī turpmāk EP strādās astoņi deputāti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu