ASV pazeminājusi ES vēstniecības diplomātisko statusu (3)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Savienība (ES) otrdien, 8. janvārī, paziņoja, ka risina sarunas ar ASV amatpersonām sakarā ar prezidenta Donalda Trampa administrācijas lēmumu pazemināt diplomātisko statusu bloka vēstniecībai Vašingtonā.

ASV Valsts departaments ES misijas diplomātisko statusu pagājušā gada beigās pazeminājis līdz starptautiskas organizācijas līmenim, vēsta Vācijas raidorganizācija "Deutsche Welle".

Par šo soli uzzināts tikai pēc tam, kad ES vēstnieks Vašingtonā nesaņēmis ielūgumu uz bijušā ASV prezidenta Džordža Buša bērēm decembrī.

"Mēs ar attiecīgajiem dienestiem Vašingtonā apspriežam iespējamos sarežģījumus ES delegācijai Vašingtonā," pavēstīja Kocijančiča.

Eiropas Komisijas (EK) preses sekretāre Maja Kocijančiča apstiprināja, ka bloks nav ticis informēts par izmaiņām un sagaida, ka "tiks ievērota pirms vairākiem gadiem ieviestā diplomātiskā procedūra".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu