Braukšanas apstākļi apgrūtinoši daudzviet Latvijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas-Jelgavas šoseja ziemā. Ilustratīvs attēls
Rīgas-Jelgavas šoseja ziemā. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Bulis

Sniega un apledojuma dēļ šorīt braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem ir apgrūtināti visos Latvijas reģionos, izņemot valsts austrumu daļu, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Kurzemē braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa visām šosejām, izņemot pa autoceļu A11, kas savieno Liepāju ar Lietuvas robežu.

Arī Zemgalē braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa visiem lielajiem ceļiem, izņemot Bauskas šosejas posmu no Iecavas līdz Lietuvas robežai.

Vidzemes un Latgales virzienos braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Tallinas šoseju no Baltezera līdz Tūjai, pa Valmieras šoseju, izņemot dažus posmus, pa Pleskavas šoseju no Rīgas līdz Augšlīgatnei, pa ceļu P27, kas savieno Smilteni un Gulbeni, pa Tīnūžu-Kokneses šoseju, kā arī pa Daugavpils šoseju no Rīgas līdz Nīcgalei un pa autoceļu A12 posmā no Jēkabpils līdz Teiču Dabas rezervātam. Savukārt uz austrumiem no Gulbenes un Madonas, kā arī Rēzeknes un Daugavpils apkārtnēs braukšanas apstākļi pa visiem lielajiem ceļiem ir apmierinoši, liecina LVC apkopotā informācija.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, šorīt ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 144 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti izvēlēties ceļu segumam un stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un stilu, kā arī neaizmirst, ka ziemas laikā ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu