Kučinskis: Topošās valdības deklarācijā nebūs nekā no solījumiem, kuru dēļ partijas ievēlēja Saeimā (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Krišjāņa Kariņa (JV) vadībā topošās valdības deklarācija būs "ļoti apaļa" un tajā nebūs nekā no tiem solījumiem, kuru dēļ partijas tika ievēlētas Saeimā, šādu viedokli telekanālā LNT pauda aizejošais premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis vērtēja, ka principā šāda "Jaunās vienotības" pieeja esot pareiza, jo, ja katrai partijai ļaus valdības darba plānos "iebakstīt iekšā tos nereālos solījumus", tad jaunā koalīcija uzreiz sabruktu, bet tagad potenciālās domstarpības tiekot atliktas uz kādu tālāku laiku, piemēram, nākamā budžeta veidošanu.

Politiķis pauda cerību, ka nākamā valdība, ķeroties pie reformām, neatteiksies no valsts veselības apdrošināšanas sistēmas ieviešanas, kuras "nepalaišana" būtu teju noziedzīga.

Kučinska skatījumā, mēneša, nevis piecu, laikā būs iespējams novērst IT kļūdas, lai sistēma varētu sākt strādāt un valsts labāk redzētu naudas plūsmas sistēmā. Gada sākumā tas neesot izdevies, jo mērķis esot bijis pārāk ambiciozs, lai arī Veselības ministrija esot darījusi visu, ko varējusi.

Aizejošais premjers cer, ka potenciālā veselības ministre Ilze Viņķele (AP) būs gana saprātīga un "nepaslaucīs visu zem paklāja".

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu