Sabiedrībā zināmas personas publiski pauž attieksmi par Kiviča un Skulmes attiecībām (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET/LETA

Aizvadītā gada noslēgumā mūziķis Andris Kivičs paziņoja, ka aiziet no sievas un divu meitu mātes Madaras, lai sāktu attiecības ar skaistumkonkursu dalībnieci, mākslinieci, žurnālisti un sabiedrības dāmu Lieni Skulmi. Šis notikums sabiedrībā izraisīja plašu rezonansi, arī vairākām sabiedrībā pazīstamām personām ieņemot savu nostāju daudzajās diskusijās par jauno pāri.

Pēc tam, kad kāds mākslinieks ar segvārdu "Liktenīgais" izplatīja karikatūru, kurā Skulme atveidota kā Nāve ar izkapti uz pleca, Andris Kivičs aktīvi sāka mākslinieka meklējumos, lai ar vīrieti izrēķinātos. Sociālajos tīklos par notiekošo izveidojās vairākas diskusijas - kāds Kivičam pauda atbalstu, savukārt cits nosodījumu par nespēju "uztvert humoru".

Virtuālajās sarunās iesaistījās arī vairākas sabiedrībā zināmas personas. Kā komentāros pauda teoloģe, geštalta terapeite un bijusī TV personība Anna Lieckalniņa-Krimele, viņa nesaprot, kur palikusi cilvēku iejūtība, sapratne un empātija.

"Neviens no mums nav bijis viņu kurpēs! Tāpēc nevienam nav tiesību neko sliktu vai nievājošu teikt. It kā pašu dzīves būtu Jēzus cienīgas!" rakstīja Lieckalniņa-Krimele, piebilstot, ka "viņai ļoti sāp sirds par soģu visvarenību".

Netiešu, tomēr publisku nostāju pauda polittehnologs Jurģis Liepnieks, kurš pie ieraksta, kurā Andris Kivičs vaicāja, vai "cilvēki nav idioti", atbildēja kādai sievietei, kura apgalvoja, ka mūziķis nesaprot, ko nozīmē vārds "idiots", jo tas esot medicīnas apzīmējums smagai slimībai.

"Ja Jūs sākat teikumu ar "Vai tu maz zini", tad varētu domāt, ka uzskatāt sevi par daudz gudrāku nekā šajā gadījumā Andris Kivičs, bet tad Jums būtu jāzina, ka vārds "idiots" nāk no sengrieķu valodas, kur tam nemaz nav Jūsu aprakstītā, īsu brīdi psihiatrijā tiešām oficiāli pastāvējusī nozīme, kas tomēr nedz tad, nedz šobrīd tālu nav vienīgā šī vārda nozīme un lietojums. Zīmīgi, ka nekompetence, kuru demonstrējat ar savu komentāru, netieši ir atbilde uz Andra Kiviča uzdoto jautājumu," norādīja Liepnieks, tālākās diskusijās neiesaistoties.

Arī juriste Ieva Brante publicēja savu viedokli par radušos diskusiju: "Andri, neesmu nekāds padomdevējs. Taču, ja izliec savu privāto dzīvi uz apskati, tad nesūdzies, ka kāds arī skatās (vārdu "skatās" lasi plašāk)."

Daudz skaidrāku viedokli pauda šova "Caur ērkšķiem uz.." otrās sezonas uzvarētāja Monika Neilande, kura par izveidojušos situāciju uzjautrinās. 

"Man sāk likties, ka drīz par šiem abiem mīlniekiem varēs uzņemt seriālu ar 1000 sērijām. Seriāls "Kā atrast mūža mīlestību 10 minūtēs?"," rakstīja Monika.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu