Kārlis Būmeisters atzīst, ka nespēj samierināties ar Valtera Frīdenberga nāvi (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeisters
Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeisters Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pērnā gada oktobrī visu Latviju satrieca ziņa, ka pēc cīņas ar vēzi mūžībā devies mūziķis Valters Frīdenbergs. Visvairāk šo notikumu pārdzīvo Valtera tuvinieki un draugi. Viens no tiem ir mūziķis un Eiroparlamenta ierēdnis Kārlis Būmeisters, kurš Valteru pazinis kopš triju gadu vecuma. Kā mūziķis sadzīvo ar domu, ka viņa labākā drauga vairs nav starp mums, viņš atbild intervijā izdevumam "Santa".

"Ar to visu nevar samierināties. To nevar ar prātu aptvert," par drauga nāvi sēro Būmeisters. 

Viņš izvairīgi turpina: "Valčas vairs nav, un ko man tagad gudru pateikt, ko dižu saprast, kādas dzīves gudrības izlobīt? Traki sanācis. Tik nejēdzīgi..."

"Esmu bijis kopā ar viņu kopš triju gadu vecuma, visi svarīgie notikumi piedzīvoti kopā. Un ir tik grūti un jocīgi aptvert, ka turpmāk visas svarīgās lietas savā dzīvē pieredzēšu bez viņa. Arī nesvarīgās lietas.

Grūtākais ir ikdienā piefiksēt, ka grasies piezvanīt savam draugam.

Piemēram, braucu uz pirti un domāju, ko uzaicināt līdzi. Piezvanīšu tam, šim un Valteram... Nē, nepiezvanīšu! Lūk, tas ir grūtākais!," intervijā izdevumam "Santa" atklāj tautā iemīļotais mūziķis, kurš dzīves laikā apglabājis daudz tuvinieku, tomēr atzīst, ka Valters bijis vistuvākais. 

Paralēli darbam Eiroparlamentā viņš turpina arī muzicēt arī Valtera vietā, atklājot, ka ar Frīdenberga grupu uzstājas korporatīvajos pasākumos.

Atgādinām, ka Valters mūžībā devās pērnā gada 17. oktobrī. 

2016. gadā veselības pārbaudēs Frīdenbergam tika atklāts vēzis. Viņam tika veikti vairāki ķīmijterapijas kursi un operācija Latvijā, tomēr 2017. gada vasarā slimība atgriezās, tāpēc tika pieņemts lēmums turpināt ārstēšanos Šaritē klīnikā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē. 

2018. gada maija beigās Valters atgriezās no Berlīnes un Latvijā viņam tika veikta smaga operācija, kuras laikā no plaušām tika izņemtas atlikušās vēža šūnas.

LTV raidījumam "Aculiecinieks" neilgi pēc Valtera nāves atklāja viņa līgava Kristīne Paegle atklāja, ka pirms veiktās operācijas, šķietami, viss bija kārtībā: "Viņam taču nesāpēja, viss bija labi, varbūt, ka nevajadzēja to operāciju, varbūt nevajadzēja kustināt..."

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu