Sevastova, Ostapenko un Gulbis noskaidro savus pretiniekus "Australian Open"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova (no kreisās), Ernests Gulbis un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova (no kreisās), Ernests Gulbis un Aļona Ostapenko Foto: TVNET kolāža

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā tiksies ar 2014.gada čempionu Stanu Vavrinku no Šveices, Anastasijai Sevastovai pretī stāsies vāciete Mona Bartela, bet Aļona Ostapenko duelēsies ar grieķieti Mariju Sakari.

Vavrinka ir trīskārtējs "Grand Slam" turnīru uzvarētājs - viņš triumfējis arī 2015.gada Francijas atklātajā čempionātā un 2016.gada "US Open".

Gulbis ATP rangā ieņem 83.vietu, kamēr Vavrinka atrodams 59.pozīcijā. Abi tenisisti pēc lejupslīdēm savās karjerās pakāpeniski cenšas atgriezties virsotnē.

Gulbis ar Vavrinku iepriekš ticies 2010.gadā, kad Montekarlo "Masters" turnīra otrajā kārtā ar 6-1, 6-4 pārāks bija šveicietis.

Latvijas tenisistam "Australian Open" ir pagalam neparocīgs turnīrs, jo viņš tajā deviņas iepriekšējās reizes tikai divreiz sasniedzis otro kārtu. Tikmēr Vavrinka Austrālijas atklātajā čempionātā pamatturnīrā spēlējis 13 gadus pēc kārtas, bez 2014.gada titula 2015.gadā un aizpērn aizkļūstot līdz pusfinālam.

Vavrinka karjeras laikā izcīnījis 16 ATP titulus, pēdējo no tiem gūstot 2017.gadā Ženēvā. 2014.gadā viņš rangā sasniedza savu rekordaugsto trešo vietu, bet pērnvasar bija atkritis uz trešo simtu.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētājs tiksies ar kanādieti Milošu Raoniču, kurš ATP rangā ieņem 17.vietu, bet turnīrā izlikts ar 16.numuru, vai tenisa "slikto zēnu" Niku Kiri no Austrālijas, kurš reitingā ir 51.pozīcijā.

Tikmēr Sevastova WTA rangā ieņem 13.vietu un ar tādu pašu numuru izlikta arī Austrālijas atklātajā čempionātā. Viņas pretiniece Bartela WTA rangā ieņem 74.pozīciju.

Abām tenisistēm šī būs pirmā savstarpējā spēlē karjerā.

Sevastova Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrā spēlējusi piecas reizes, labāko rezultātu sasniedzot 2011.gadā, kad izdevās aizkļūt līdz ceturtajai kārtai. Bartela spēlējusi septiņos pamatturnīros, un arī viņas labākais rezultāts ir ceturtā kārta, kas tika sasniegta 2017.gadā.

Bartela karjeras laikā izcīnījusi četrus WTA titulus, pēdējo no tiem gūstot aizpērn Prāgā.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo amerikānieti Vitniju Osugivi, kura rangā ieņem 199.pozīciju, vai kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Savukārt Ostapenko reitingā ieņem 22.vietu un šādu pašu numuru saņēmusi arī turnīrā. Viņas pretiniece Sakari rangā ir 41.pozīcijā.

Ostapenko ar Sakari tikās arī 2017.gada Čārsltonas WTA "Premier" turnīrā, Latvijas tenisistei otrajā kārtā gūstot virsroku ar 6-2, 4-6, 6-2.

Sakari pērn sasniedza savu pirmo WTA finālu karjerā, kurā gan cieta zaudējumu. Sezonu viņa noslēdza ar pieciem zaudējumiem pēc kārtas.

Ostapenko Austrālijas atklātajā čempionātā spēlēs ceturto reizi karjerā, labākie rezultāti viņai bijuši iepriekšējās divās sezonās, kad tika sasniegtas trešās kārtas cīņas. Arī Sakari Melburnā spēlēs ceturto reizi karjerā, aizpērn viņa sasniedza trešo kārtu.

Galerija: Aļona Ostapenko 2018. gada sezonā

Ostapenko un Sakari mača uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo austrālieti Prisilu Honu, kura WTA rangā ieņem 161.vietu, vai kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Turnīrā pirmos numurs saņēmuši planētas pirmās raketes Novaks Džokovičs no Serbijas un Simona Halepa no Rumānijas.

Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrs sāksies pirmdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu