Pārsteidzošas tradīcijas, kas jāievēro grūtniecēm britu karaliskajā ģimenē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas karaliskajā ģimenē tradīciju netrūkst - tās jāievēro visiem, arī grūtniecēm, vēsta portāls "Marie Claire". Kas jāņem vērā jaunajai ģimenes loceklei Meganai Mārklai, bērna gaidīšanas laikā?

Pirmā par grūtniecību uzzina karaliene

Tradicionāli, pirmā persona, kas uzzina par to, ka kāds ģimenes loceklis gaida bērnu, ir karaliene Elizabete. Zināms, ka princis Viljams pat zvanīja viņai pa slepenu telefona līniju, kad piedzima viņa dēls Džordžs.

Foto: Karaliene Elizabete Ziemassvētku labdarības pasākumā bērniem

Mazuļa dzimums ir noslēpums

Gaidāmā mazuļa dzimumu pat paši vecāki visbiežāk uzzina tikai tad, kad tas piedzimst. Karalisko tradīciju eksperti norāda, ka šāda prakse - noskaidrot dzimumu - vairāk tiek pielietota Amerikā, ne Anglijā.

Aizliegts valkāt dziļu dekoltē

Dekoltē arī ikdienā karaliskajā ģimenē ir nevēlams, taču grūtniecības laikā karaliskās ģimenes sievietēm jāapbruņojas ar krietni daudz augsto apkaklīšu kleitām un mēteļiem.

» Grūtniece Megana Mārkla iespīlējusies pārāk šaurā tērpā

Foto: Midltones grūtnieču mētelīši

Visiem viens ginekologs

Karaliskajai ģimenei ir savs oficiālais ginekologs, kurš pieņem visas dzemdības. Markus Setčels, kurš pildīja šo uzdevumu līdz 2013. gadam, pat atlika savu došanos pensijā, lai pieņemtu Keitas Midltones otrās dzemdības. Tagad šī loma piešķirta ginekologam Alanam Fartingam.

» Cilvēkus aizkustina foto, kuros Megana Mārkla apskauj savu grūtnieces vēderiņu

Karaliskie mazuļi ar garlaicīgiem vārdiem

Kad Megana un Harijs spriež, kādu vārdu dot jaundzimušajam, viņiem nākas pieturēties pie klasiskiem variantiem. Tajā pat laikā - jo bērns atrodas tālāk pēctecības līnijā, jo unikālāku vārdu tam drīkst piešķirt. Lai gan izvēle ir ierobežota, vārdu skaits vienam bērnam gan nav. Tā, piemēram, prinča Džordža vārds ir Džordžš Aleksandrs Luiss, bet princeses Šarlotes - Šarlote Elizabete Diāna.

Foto: Princis Harijs un Megana Mārkla 

Arī karaliskās mammas saņem bērna kopšanas atvaļinājumu

Karaliskās ģimenes sievietes pēc dzemdībām dodas atvaļinājumā, kā laikā tās neapmeklē sabiedriskus pasākumus un neparādās sabiedrībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu