"KPV LV" vēl vērtēšot Jaunzemes kandidatūru VID vadītājas amatam (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ieva Jaunzeme
Ieva Jaunzeme Foto: Evijas Trifanova/LETA

Partija "KPV LV" vēl vērtēs Ievas Jaunzemes kandidatūru Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas amatam.

Vaicāts par "KPV LV" nostāju par Jaunzemes kandidatūru, "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs aģentūrai LETA teica, ka frakcija vēl par to neesot lēmusi un skatīs šo jautājumu, "kad tas būs aktuāls".

Kā ziņots, par Jaunzemes iecelšanu VID ģenerāldirektora amatā būs jālemj jaunai valdībai, aģentūrai LETA sacīja aizejošā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Reizniece-Ozola sacīja, ka viņa minēto jautājumu nevirzīs izskatīšanai aizejošās valdības pēdējā sēdē, bet to plānots iesniegt izskatīšanai jaunās valdības pirmajā sēdē. Šādu lēmumu aizejošās valdības finanšu ministre pamatoja ar apstākli, ka jaunajai VID vadītājai būs lielāks mandāts, ja viņu amatā apstiprinās jaunā valdība.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka konkursa komisija VID vadītāja amatam izvirzījusi Jaunzemi. Jaunzeme patlaban ir Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja, bet iepriekš viņa bijusi valsts sekretāre Labklājības ministrijā. Tāpat potenciālā VID ģenerāldirektore sešus gadus vadīja Konkurences padomi, bet pirms tam bija padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā. Jaunzeme arī četrus gadus bija ģenerāldirektore Latvijas Darba devēju konfederācijā.

VID ģenerāldirektora amats kļuva vakants pēc tam, kad naktī uz 2018. gada martā negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu