Ķibermaņa divnieks sniegotajā Kēnigszē uzsāks cīņu par medaļām EČ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oskars Ķibermanis ar stūmējiem
Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermaņa un stūmēja Matīsa Mikņa divnieks šodien Vācijas trasē Kēnigszē aizvada Pasaules kausa ceturtā posma sacensības, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts.

Pirmais brauciens sāksies plkst.17.30 pēc Latvijas laika, bet otrajam starts tiks dots plkst.19. Sacensības tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Ķibermaņa divnieks šajās sacensībās startēs ar 11.numuru. Kopumā uz starta izies 23 ekipāžas.

Ķibermanis ir vienīgais Latvijas pārstāvis šajās sacensībās, jo Ralfs Bērziņš šo posmu izlaiž, bet Oskars Melbārdis turpina atlabt pēc operācijas un šosezon, visticamāk, nestartēs.

Ķibermanis sezonas pirmajās divās sacensībās, kas notika Siguldā, divreiz bija otrais aiz olimpiskā čempiona Frančesko Frīdriha, bet pirms nedēļas Altenbergā latvietis ieņēma trešo vietu.

Šosezon dominējošais Vācijas pilots Frīdrihs ar 675 punktiem ir kopvērtējuma līderis, tālāk ar 620 punktiem seko Ķibermanis, bet trešais ar 560 punktiem ir vēl viens vācietis Niko Valters.

Tikmēr Pasaules kausa debitants Bērziņš ar 480 punktiem ir augstajā sestajā vietā.

Svētdien būs sacensības četriniekiem.

Piektdien Kēnigszē bija paredzēti mači skeletonā, taču slikto laikapstākļu dēļ tie tika atcelti, līdz ar to skeletonisti par Eiropas čempionāta medaļām cīnīsies nākamajā posmā Īglsā.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Melbārža. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Sezonas turpinājumā notiks posms Īglsas trasē Austrijā, mēneša beigās būs sacensības Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies pasaules čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu