Sniegs un apledojums visvairāk apgrūtina braukšanu Latgalē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Sniegs un apledojums šorīt visvairāk apgrūtina braukšanu Latgalē, liecina "Latvijas valsts ceļu" (LVC) informācija.

Šorīt novēroti apmierinoši braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem, izņemot atsevišķos posmus Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē, savukārt Latgales pusē lielākoties braukšanas apstākļi ir apgrūtināti.

Šorīt apgrūtināta braukšana ir pa ceļiem Gulbene-Viļaka, Gulbene-Rēzekne, Rēzekne-Jēkabpils, Rēzekne-Grebņeva, Rēzekne-Terehova, Rēzekne-Daugavpils, Jēkabpils-Daugavpils un Daugavpils-Pāternieki.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā valstī, izņemot Cēsu apkārtni.

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt bija iesaistītas 211 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC uzsver, - autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem daudzviet ir sniegs un var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu