Pie Francijas krastiem atsedzas Pirmā pasaules kara vācu zemūdene (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Francijas ziemeļu piekrastē pakāpeniski atsedzas kādas Pirmā pasaules kara vācu zemūdenes vraks pēc tam, kad tā ilgstoši bijusi aprakta zem smiltīm, vēsta raidorganizācija BBC.

Smilšu pārvietošanās Vissanas komūnas piekrastē, netālu no Kalē, atsegusi vācu zemūdenes UC-61 paliekas, kura tur iestrēga 1917. gada jūlijā.

Tagad zemūdene piesaistījusi tūristu uzmanību. Kopš decembra divas trešdaļas no tās redzamas bēguma laikā aptuveni 100 metrus no kāpām.

"Atkarībā gan no paisumiem, gan bēgumiem un valdošajiem vējiem, kuri ietekmē smilšu kustību, vraks īsi redzams katrus divus trīs gadus, bet viens spēcīgs vēja pūtiens liktu vrakam atkal pazust," teic Vissanas mērs Bernards Braks.

"[Zemūdens] fragmenti parādās šad tad, bet nekad nav bijis redzams tik daudz," pastāstīja vietējais tūrisma gids Vincents Šmits.

Fotogalerija: Pie Francijas krastiem atsedzas Pirmā pasaules kara vācu zemūdene

Vācu zemūdenes, kuras mēdza saukt par "U-boot", Pirmā pasaules kara laikā nogremdēja daudzus Antantes valstu kuģus.

Vēsturnieki teic, ka zemūdene UC-61 nogremdēja 11 kuģus, novietojot mīnas vai izšaujot torpēdas.

Savā pēdējā ceļojumā tā atstāja Zebriges ostu Beļģijā un devās novietot mīnas pie Francijas krastiem, kad uzskrēja sēklim. Visi 26 apkalpes locekļi padevās Francijas spēkiem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu