""Getliņu" izmērs nav bezizmēra!" Atkritumu poligonā norok 70. gadu izgāztuvi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Atkritumu poligonā "Getiņi" sākta veca atkritumu kalna norakšana un šķirošana. Process bijis neizbēgams, jo poligonā sāk trūkt vietas jaunu atkritumu izvietošanai, sestdien vēsta LNT Ziņas. 

Padomju laikos, kad veidots vecais kalns, neesot ievērotas drošības un vides prasības. Tādēļ vairākkārt pat nācies izsaukt glābšanas dienestus un sapierus un 2018. gada vasarā sākta kalna norakšana.

""Getliņu" izmērs nav bezizmēra! Sakarā ar to, ka teritorijas vairāk nav, mēs veco kalnu norokam, pārstrādājam, atbrīvojam vietu šūnas būvniecībai, kur atkal, atbilstoši jaunām tehnoloģijām, deponēsim atkritumus," LNT Ziņām skaidrojis SIA "Getliņi EKO" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Viņš arī norādījis, ka kalna norakšana bijis plānots pasākums. 

Sešu hektāru norakšanas un sijāšanas darbi turpināsies līdz pat maijam. Kopumā teritorija tiks atbrīvota no 300 000 tonnu veco atkritumu.

Pēc tam sāksies jaunās atkritumu apglabāšanas šūnas izveide un tad te varēs noglabāt pat 800 000 tonnu atkritumu, vēsta raidījums. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu