Cik daudz var atļauties Ēģiptē? Aktrisei par kleitas izvēli draud cietumsods (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ranja Jusefa.
Ranja Jusefa. Foto: AFP / Scanpix

Slavenai ēģiptiešu aktrisei Ranjai Jusefai (Rania Youssef) par pārāk atsedzošas kleitas izvēli Kairas filmu festivālā draud cietumsods, vēsta raidorganizācija BBC. 

Ranja Jusefa stāsties tiesas priekšā pēc tam, kad apsūdzēta "izvirtībā".

Kairas filmu festivālā 29. novembrī viņa bija redzama melnā, mežģīņotā un caurspīdīgā kleitā, kas pilnībā atsedza viņas kājas. Konservatīvajā Ēģiptē tas izraisīja sašutumu.

Fotogalerija: Ranja Jusefa Kairas filmu festivālā

"Es vēlos pateikt saviem faniem, ka notikušais nebija tā domāts," aktrise nožēlo savu kleitas izvēli zīmīgajā vakarā. "Ja pieļāvu kļūdu, lūdzu, piedodiet man. Galu galā es esmu tikai cilvēks. Mēs visi esam. Piedodiet."

"Vārda brīvībai ir robežas. Tāpat radošajām izpausmēm," teic jurists Samīrs Sabrijs, kurš ir viens no apsūdzētājiem un gadu gaitā uzsācis vairākas līdzīgas tiesvedības.

Piemēram, viņš vērsies pret dziedātāju vārdā Šaima (Shyma), kurai 2017. gadā tika piešķirts divu gadu cietumsods.

Dziedātāja tika apsūdzēta par to, ka mūzikas video viņa pārāk erotiski ēdusi banānu.

"Katrs var darīt to, ko vēlas," teic Sabrijs. "Bet jārēķinās ar sociālajām, ētiskajām un reliģiskajām normām."

Pēc aktrises Jusefas publiskās atvainošanās, Sabrijs atsauca savu apsūdzību. Taču Kairas prokuroriem tas nebija gana nopietns iemesls, lai pārtrauktu lietas izskatīšanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu