Ķibermaņa četrinieks cīnīsies par medaļām Eiropas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oskars Ķibermanis ar stūmējiem
Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa vadītā četrinieka ekipāža šodien Vācijas trasē Kēnigszē aizvada Pasaules kausa ceturtā posma sacensības, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts.

Pirmais brauciens sāksies plkst.14.30 pēc Latvijas laika, bet otrais - plkst.16. Tās tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Pirmajā braucienā Ķibermanis kopā ar stūmējiem Matīsu Mikni, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu trasē dosies ar piekto starta numuru. Kopumā pieteikušās 23 četrinieku ekipāžas.

Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem pirmās trīs vietas aizņem vācieši - pirmais ar 660 punktiem ir Frančesko Frīdrihs, kuram ar 625 un 602 punktiem seko attiecīgi Niko Valters un Johanness Lohners. Ķibermanis ar 594 punktiem tikmēr ir ceturtais. Savukārt šajā posmā nestartējošais debitants Ralfs Bērziņš ar 392 punktiem atrodas 11.pozīcijā.

Trijās četrinieku sacensībās Ķibermanis šosezon vienreiz kāpis uz goda pjedestāla - tas notika pagājušajā nedēļā Vācijas trasē Altenbergā, kad viņš zaudēja tikai Frīdriham. Pirms tam latviešu pilots divreiz bija ceturtais.

Sestdien Kēnigszē trasē notika divnieku sacensības, kur par Pasaules kausa posma uzvarētāju un Eiropas čempionu kļuva Frīdrihs, kamēr Ķibermanis kopā ar Mikni ieņēma ceturto vietu kontinenta vērtējumā un piekto posma ieskaitē.

Piektdien Kēnigszē bija paredzēti mači skeletonā, taču slikto laikapstākļu dēļ tie tika atcelti, līdz ar to skeletonisti par Eiropas čempionāta medaļām cīnīsies nākamajā posmā Īglsā.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Oskara Melbārža, kurš gan šo sezonu, visticamāk, izlaidīs. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Sezonas turpinājumā notiks posms Īglsas trasē Austrijā, mēneša beigās būs sacensības Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies pasaules čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu