Ķibermaņa četrinieks izcīna Eiropas čempionāta sudraba medaļas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas bobslejisti - Oskars Ķibermanis, Matīss Miknis, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga
Latvijas bobslejisti - Oskars Ķibermanis, Matīss Miknis, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga Foto: EPA/Scanpix

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa un stūmēju Matīsa Mikņa, Arvja Vilkastes un Jāņa Strengas četrinieka ekipāža svētdien Kēnigszē izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Vecā kontinenta meistarsacīkstes notika Pasaules kausa ietvaros, kur arī latvieši bija otrie, jo zaudēja tikai Vācijas pilota Johannesa Lohnera vadītajai ekipāžai.

Ķibermanis abos braucienos uzvarēja startā, bet finišā uzrādīja otros laikus aiz Lohnera, vācietim divu braucienu summā zaudējot 0,18 sekundes.

Tikmēr bronzas medaļas izcīnīja olimpiskā čempiona Frančesko Frīdidrha ekipāža, kas bija nieka četras sekundes simtdaļas aiz Ķibermaņa.

Četrās četrinieku sacensībās Ķibermanis šosezon divreiz kāpis uz goda pjedestāla - vēl tas notika pagājušajā nedēļā Vācijas trasē Altenbergā, kad viņš zaudēja tikai Frīdriham. Pirms tam latviešu pilots divreiz bija ceturtais.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 860 punktiem ir Frīdrihs, kuram ar 827 punktiem seko Lohners, bet trešais ar 804 punktiem ir Ķibermanis. Tikmēr Ralfs Bērziņš ticis pie 392 punktiem, kas viņam dod 13.vietu.

Sestdien Kēnigszē trasē notika divnieku sacensības, kur par Pasaules kausa posma uzvarētāju un Eiropas čempionu kļuva Frīdrihs, kamēr Ķibermanis kopā ar Mikni ieņēma ceturto vietu kontinenta vērtējumā un piekto posma ieskaitē.

Piektdien Kēnigszē bija paredzēti mači skeletonā, taču slikto laikapstākļu dēļ tie tika atcelti, līdz ar to skeletonisti par Eiropas čempionāta medaļām cīnīsies nākamajā posmā Īglsā.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Oskara Melbārža, kurš gan šo sezonu, visticamāk, izlaidīs. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Sezonas turpinājumā notiks posms Īglsas trasē Austrijā, mēneša beigās būs sacensības Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies pasaules čempionāts.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu