Latvijas kamaniņu sportisti Siguldā triumfē Pasaules kausa posma stafetē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viessmann Pasaules Kausa 6.posms kamaniņu sportā stafetē Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē.
Viessmann Pasaules Kausa 6.posms kamaniņu sportā stafetē Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas kamaniņu sporta komanda ar Kendiju Aparjodi, Kristeru Aparjodu un Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu svētdien Siguldā triumfēja stafetes sacensībās Pasaules kausa sestajā posmā, sasniedzot labāko rezultātu sezonā.

Latvijas četrotne Siguldas trasi veica divās minūtēs un 13,213 sekundēs.

Otrajā vietā šoreiz palika Krievija, kas Latvijai zaudēja 0,156 sekundes, bet trešā bija zvaigžņotā Vācija, kas atpalika 0,393 sekundes.

Stafetē piedalījās astoņas komandas, no kurām tikai piecas sasniedza finišu.

Sezonas pirmajās divās sacensībās stafetē latvieši bija piektie, bet iepriekšējā etapā pašmāju sportisti ieņēma ceturto vietu. Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četrām no sešām sacensībām līdere ar 355 punktiem ir Vācija, tālāk ar 300 punktiem seko Krievija, bet trešo vietu ar 270 punktiem ieņem Latvija.

Jau ziņots, ka pirms tam svētdien Aparjods izcīnīja ceturto vietu, Inārs Kivlenieks bija astotais, Riks Kristens Rozītis ieņēma 14.vietu, bet Artūrs Dārznieks bija 18.pozīcijā 30 kamanu konkurencē.

Sestdien divas Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāžas - Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un brāļi Andris un Juris Šici - izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu Pasaules kausa sacensībās. Tikmēr vēl viens divnieks ar Kristenu Putinu/Imantu Marcinkēviču samierinājās vien ar 12.vietu.

Tikmēr dāmu konkurencē Kendija Aparjode divu braucienu summā bija piektā, pieredzējusī Elīza Cauce sekoja septītajā vietā, bet Ulla Zirne noslēdza pirmo desmitnieku.

Pasaules kausa posms Siguldā šajā nedēļas nogalē norisinājās 26.reizi vēsturē, bet pēcolimpiskajā sezonā šajā Latvijas pilsētā viesojās 110 sportisti no 23 valstīm.

Pēc šī posma pasaules labākajiem sportistiem būs viena brīva nedēļa, bet janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts, bet pēc tam februārī Oberhofā būs arī Eiropas meistarsacīkstes.

Šajā Pasaules kausa sezonā paredzēti deviņi posmi, sezonai noslēdzoties februāra izskaņā Sočos.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu