Venecuēlas izlūkdienests aizturējis Nacionālās sapulces priekšsēdētāju Gvaido

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Huans Gvaido
Huans Gvaido Foto: Reuters/ScanPix

Venecuēlas izlūkdienesta aģenti aizturējuši opozīcijas kontrolētās Nacionālās sapulces priekšsēdētāju Huanu Gvaido, kas bija devies uz tikšanos ārpus galvaspilsētas, svētdien tviterī paziņojusi viņa sieva.

Šo informāciju apstiprinājuši arī Nacionālās sapulces deputāti, kas gaidīja parlamenta priekšsēdētāju Karabaljedas pilsētā.

Gvaido atklāti apstrīdējis prezidenta Nikolasa Maduro varas likumību un aicinājis izveidot pagaidu valdību, lai sarīkotu valstī demokrātiskas vēlēšanas.

56 gadus vecais Maduro ceturtdien tika inaugurēts uz otru prezidentūras termiņu pēc savas uzvaras pērn notikušajās prezidenta vēlēšanās, kuras opozīcija boikotēja, uzskatot tās par negodīgām.

Nacionālā sapulce piektdien aicināja uz masu protestiem pret Maduro ar mērķi panākt viņa gāšanu.

Maduro, kurš 2016. gadā zaudēja kontroli pār parlamentu, tā vietā ir izveidojis sev lojālu Satversmes sapulci. Viņa sabiedrotie Augstākajā tiesā ir anulējuši parlamenta pilnvaras. Maduro inaugurācija notika Augstākajā tiesā, lai gan likums paredz, ka tai būtu jānotiek parlamentā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu