500 ērču nomocīts pitons cenšas tās noslīcināt baseinā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Čūska vārdā Naiks
Čūska vārdā Naiks Foto: Facebook/Currumbin Wildlife Hospital Foundation

Kāds čūsku ķērājs Austrālijas pilsētā Goldkostā izglābis pitonu, kas atradies baseinā, noklāts ar simtiem ērču.

Čūska, kura, visticamāk, bija slima un gulēja uz vēdera kādā no pludmales peldbaseiniem, tika izvilkta no tā un nogādāta klīnikā.

Veterinārārsts Tonijs Harisons "BBC" atklāja, ka pitonam vajadzētu atlabt, taču atrašanas brīdī esot bijusi "sajūta, kā turot rokā maisiņu ar akmeņiem”.

Harisons pieņēma, ka čūska vārdā Naiks mēģinājis ērces baseinā noslīcināt. “Saportams, ka čuska jutās ļoti nekomfortabli. Visa reptiļa seja bija pietūkusi un svelmaini sāpoša, absolūtā bezspēcības stāvoklī, ērču pārņemta," stāstījis veterinārārsts.

Čūskām siltos klimata apstākļos bieži mēdz piesūkties kāda ērce vai citi parazīti, tas ir normāli, atzina asociētais profersors Braiens Frais no vietējās universitātes. Lai gan tik liels daudzums piesūkušos ērču liecina par ilgstošu slimību, kuras rezultātā organisms ir novājināts un dabiskās spējas pretoties insektiem samazinās.

"Šaubos vai pitons būtu izdzīvojis, ja netiku sniegta nepieciešamā palīdzība," sacīja Frais.

Viņš vēlāk atklāja, ka čūskai bijusi arī kāda infekcija, taču patlaban viss esot kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu