"Šī poga nebūt nav gatavs produkts!" Rīgas satiksmes pārstāvis skaidro 4300 vērtās "izgaismošanas pogas" izmaksas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter/Rigassatiksme

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) sabiedriskā transporta kustības sarakstu izgaismošana ir tikai pagaidu risinājums pirms modernu tablo ieviešanas, kas paredzēta tieši šajās pašās pieturvietās – tā intervijā 900 sekundēs sacīja kapitālsabiedrības pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss.

Viņš atzina, ka ažiotāža, kuru pagājušajā nedēļā izraisīja informācija par vairāk nekā 4000 eiro vērtās "gaismas pogas" ieviešanu atsevišķās pieturvietās, ir skaidrojama ar RS "komunikācijas brāķi". "Šī poga nebūt nav gatavs produkts. (..) Šie stabi, infrastruktūra, vadi, kabeļi un viss, kas tur tika veidots, bija domāts, lai uzstādītu elektroniskos tablo, kas arī uz šiem sešiem stabiem parādīsies," skaidroja Matīss.

Viņš pastāstīja, ka nākotnē sešās konkrētajās pieturvietās izgaismotu sarakstu vietā tiks uzstādīti moderni tablo, uz kuriem būs redzams, pēc cik minūtēm pienāks konkrētais transportlīdzeklis.

"Šī [gaismas ieslēgšanas] poga ir starpposms, kas papildus investīcijas neprasa,” norādīja Matīss, piebilstot, ka sākotnēji arī viņš pats bijis pārsteigts par sarakstu izgaismošanas izmaksām, līdz uzzinājis, ko patiesībā paredz šis projekts.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā RS paziņoja, ka atsevišķās galvaspilsētas sabiedriskā transporta pieturvietās izvietotas jauna tipa pieturvietas plāksnes ar sarakstu apgaismojuma ieslēgšanas pogu. Šādas plāksnes izvietotas piecās 13. janvāra ielas pieturvietās, kā arī 11. novembra krastmalas pieturvietā "Grēcinieku iela". Vienas pieturvietas aprīkošana ar sarakstu izgaismošanas pogu izmaksājusi līdz 4300 eiro. Šī projekta lietderība un izmaksas raisīja gan Rīgas domes opozīcijas, gan arī sabiedrības daļas neizpratni.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu