Medijs: Porziņģis ir skeptiski noskaņots par palikšanu "Knicks" rindās (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/LETA

Latvijas lielākā zvaigzne Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Kristaps Porziņģis gaidāmajā vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu. Vairākas komandas jau ir izteikušas savu interesi par basketbolistu, savukārt ESPN vēsta, ka Porziņģis esot skeptiski noskaņots par palikšanu "Knicks" rindās. 

Jau ziņojām, ka par Porziņģa pakalpojumiem nopietnu interesi izrāda Bruklinas "Nets" komanda, kura latvietim gatavojas piedāvāt maksimālo līgumu. Arī Dāvja Bertāna Sanantonio "Spurs" izteikusi savu vēlmi gaidāmajā vasarā cīnīties par latviešu superzvaigzni. 

Porziņģis šajā vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, kas "Knicks", ja tā nepanāks ar viņu savlaicīgu vienošanos, ļaus piemēroties jebkura cita NBA kluba piedāvātajam. 

Raidījums "The Jump" vēsta, ka Porziņģis skeptiski noskaņots par palikšanu "Knicks" rindās, kā arī kluba iespējām šajā vasarā paveikt nozīmīgus darījumus brīvo aģentu laikā. Sporta apskatnieks Amins Elhasans atzinis, ka Porziņģa un "Knicks" attiecībās ir vairāki klupšanas akmeņi.

"Iespējams, ka viņš vēl tur ļaunu prātu uz kluba vadību, jo tā nepagarināja ar spēlētāju līgumu, lai gan Porziņģis vairākkārt bija izteicies, ka Ņujorka ir vieta, kur viņš vēlas būt. Zināms, ka viņam arī īsti nepatīk veids, kā "Knicks" kluba vadība risina dažādus jautājumus," atzinis Elhasans. 

Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/LETA

Bijušais līgas basketbolists Čonsijs Bilaps, kurš tagad strādā par NBA apskatnieku ESPN norādījis, ka abas puses tikai iegūs no tā, ka līgums netika parakstīts jau iepriekš. "Ņujorkā ir jauna vadība, jauns treneris, kas paveiks lielisku darbu. Saprotu, kādēļ "Knicks" neizvēlējās pagarināt ar Porziņģi līgumu uzreiz, jo viņiem ir nepieciešams redzēt, cik vesels viņš atgriezīsies. Tas ir pārdomātas un labas vadības rokraksts," atzinis Bilaps. 

Jau iepriekš tika arī ziņots par to, ka Ņujorkas klubs Porziņģim varētu nepiedāvāt maksimālo līgumu. "New York Daily News" žurnālists Stefans Bondijs ziņo, ka Ņujorkas komanda nopietni apdomājot Porziņģa nākotni ar vienību. Komandas vadība līgumā plāno ieviest punktus par pilna atalgojuma saņemšanu tikai gadījumā, ja latvietis sezonas laikā būs aizvadījis konkrētu spēļu skaitu. 

Pagaidām nav skaidrības, kad latviešu superzvaigzne varētu atgriezties NBA laukumos. Ņujorkas klubs iepriekš pauda nostāju, ka nesteigsies ar Porziņģa sūtīšanu laukumā.

Pārbūvē esošā "Knicks" ar desmit uzvarām 41 spēlē Austrumu konferencē ieņem 14.vietu un, visticamāk, pavasarī nepretendēs uz dalību izslēgšanas turnīrā.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā katrā no mačiem vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu.

Galerija: Basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu