Policija: No Ekvadoras sūtītā kokaīna krava, visticamāk, nebija paredzēta Latvijas tirgum (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Policija informē par līdz šim lielāko kokaīna kravu Latvijā
Foto: Policija informē par līdz šim lielāko kokaīna kravu Latvijā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Par atklāto kokaīna kravu šodien plkst.13 preses konferencē informē Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis un VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

»Policija uzgājusi līdz šim lielāko kokaīna kravu Latvijā

Video: Preses konference policijā

Kokneses novadā uzietā no Ekvadoras sūtītā kokaīna krava, visticamāk, nebija paredzēta Latvijas tirgum, šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

8. janvārī VP sadarbībā ar ASV tiesībsargājošo iestādi un pretterorisma vienību "Omega" Kokneses novadā uzgāja kravu ar 42 kartona kastēm, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu.

Lai arī galīgā ekspertīze vēl turpinās, daļā no izņemtajām briketēm konstatēts kokaīns, kura īpatsvars ir 80%, kas, pēc Grišina teiktā, ir ļoti augsts rādītājs. Vienā briketē bija 1000 grami vielas. Grišins pastāstīja, ka vairumtirdzniecības cena par kilogramu kokaīna ir 30 000 eiro, līdz ar to kopumā kravas vērtība varētu būt aptuveni 65 miljoni eiro.

Pavairojot kokaīnu mazumtirdzniecībā, cena vairākkārt palielinās, līdz ar to mazumtirdzniecībā šādas kravas cena varētu "tuvoties miljardam" eiro, sacīja Grišins.

Video: Kokneses novadā uzietais kokaīns

VP šajā lietā aizturējusi piecus Latvijas pilsoņus. Trīs personām piemērots apcietinājums, bet pārējiem, kuriem bija mazāka līdzdalība šajā noziegumā, noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Viena no piecām personām agrāk tiesāta par kontrabandu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Tagad policijas uzdevums ir skaidrot, kurā valstī bija paredzēts nogādāt Kokneses novadā uzieto kravu. Grišins gan atzīmēja, ka parasti Latviju narkotiku sūtījumiem izmanto kā tranzītvalsti, narkotikas transportējot uz Skandināviju vai austrumiem.

Latvijas krimināllikums par minēto noziegumu kā maksimālo sodu paredz brīvības atņemšanu līdz 15 gadiem.

Foto: Policija informē par līdz šim lielāko kokaīna kravu Latvijā

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu