Kapu apzadzējam tiesa piespriež 4300 eiro sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Piemineklis Lielajos kapos; ilustratīvs foto.
Piemineklis Lielajos kapos; ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vidzemes apgabaltiesa par postījumiem Asaru senkapos un senlietu nelikumīgu glabāšanu kādai personai piespriedusi naudas sodu desmit minimālo mēnešalgu jeb 4300 eiro apmērā, liecina paziņojums Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes (iepriekš Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija) mājaslapā.

Vidzemes apgabaltiesa minēto lietu izskatīja apelācijas kārtībā.

Krimināllietas izmeklēšanas laikā pie apsūdzētās personas tika atrastas arheoloģiskās senlietas, kas, izmantojot metāla detektoru, izraktas gan Asaru senkapos, gan arī iegūtas citās senvietās un paredzētas tālākai realizācijai kolekcionāriem.

Tāpat personai konfiscēti izmeklēšanas laikā izņemtie metālu detektori un to daļas.

Savukārt Rīgas tiesu apgabala prokuratūra decembrī pabeigusi kriminālprocesu par arheoloģisko senlietu nelikumīgu glabāšanu, nosakot divām vainīgajām personām naudas sodu astoņu minimālo mēnešalgu jeb 3440 eiro apmērā un 140 stundas piespiedu darba.

Abu izmeklēšanu laikā pie vainīgajiem atrastās arheoloģiskās senlietas tiks nodotas glabāšanai Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājumā.

Kā ziņots, 2018. gada 1. janvārī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas nosaka kriminālatbildību par valstij piederošu senlietu nelikumīgu iegūšanu, glabāšanu, pārvietošanu, pirkšanu, pārdošanu vai izvešanu no valsts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu