13 zelta padomi lapsenes viduklim!

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Pirmkārt, beidziet mānīt sevi un sāciet trenēties! Iespējams, ka vēderprese jums jau ir trenēta, bet to neredz zem biezās tauku kārtas. Kombinējiet aerobiku ar slodzes treniņiem (svari, pumpēšanās, piecelšanās sēdus no guļus stāvokļa utt.). Aerobika uzlabo vielmaiņu ne ilgāk kā uz stundu (dedzina taukus nodarbības laikā), bet slodzes treniņi liks noārdīties taukiem vēl divas diennaktis. Ņemiet vērā: nav iespējams nodzīt taukus tikai no vienas konkrētas vietas, jāpadara slaidāks viss ķermenis.

1. Ievēro divus zelta likumus: ūdens un šķiedrvielas!

2. 2 litri ūdens dienā (minimums) kombinācijā ar šķiedrvielām ātrāk izskalo iekšas, mazinot vēdergraižu rašanos, tā padarot plakanāku arī vēderu. Visvieglāk uzņemt šķiedrvielas ir ar rīta putru.

3. Atsakieties no gaļas!

Neuzņemiet dzīvnieku izcelsmes proteīnus vismaz pusdienās un vakariņās. Gaļa ir grūti sagremojama, tā var palikt organismā pat dienām ilgi. Izvēlieties zirņus un pupas, kas satur gan proteīnu, gan šķiedrvielas, kas līdzēs atbrīvoties no sārņiem. Starp citu - ja puncis ir mīksts, jums ir pārāk daudz tauku, ja tas ir ciets – vēders ir uzpūties.

4. Izlaidiet lieko gaisu ar diļļu tēju!

Pret uzpūšanos lieliski līdz diļļu un pētersīļu tēja. Liek glāzē ēdamkaroti sasmalcinātu pētersīļu un tējkaroti sasmalcinātu diļļu, pārlej verdošu ūdeni, uzliek vāku un tur 10 minūtes. Tad nokāš un dzer no paša rīta. Pētersīļi izvada no organisma lieko ūdeni, bet dilles – gaisu. Derēs arī fenheļa tēja. 5. Izvairieties no stresa!

Stresa stāvoklī adrenalīns izdala muskuļos uzkrāto cukuru, ko insulīns neitralizē. Ja stresojat nemitīgi, insulīns šo darbu vairs neveic, tā var veidoties diabēts. Vieglākajos gadījumos uztūkst vēdera apvidus (tur uzkrājas tauki).

6. Uzbrukums visās frontēs

Lai vēders būtu plakans, jānodarbina visas trīs vēdera muskuļu grupas. Jo lielāka vingrojumu dažādība, jo labāk.

7. Uzņemiet labās baktērijas

Gausa gremošana izraisa vēdera uzpūšanos, katru mēnesi 2-3 nedēļas uzņemiet gremošanu veicinošas baktērijas, labāk tablešu veidā, nevis kopā ar jogurtu, tā baktērijas labāk turēsies pretī kuņģī esošajām skābēm.

8. Veiciet resnās zarnas hidroterapiju

Populārākais cīņas veids ar vēdera uzpūšanos. Labs speciālists vienlaikus ieteiks jums labu diētu un veidu, kā izvairīties no stresa. Parasti šo procedūru vispirms veic divreiz ar nedēļas-divu intervālu, tad reizi 6 mēnešos. Hidroterapija atbrīvo no gāzēm un nevajadzīgajām baktērijām, padara vēderu mīkstāku. Pēc šīs procedūras cilvēks jūt enerģijas pieplūdumu.

9. Atsakieties no sāls!

Sāls piesaista šķidrumu, kas savukārt izraisa vēdera pūšanos. Ēdiet daudz augļu un dārzeņu, jo tajos ir daudz kālija, kas palīdz atbrīvoties no sāls, līdz ar to arī no liekā šķidruma.

10. Atsakieties no ogļhidrātiem pēc 17.00!

Rafinētie ogļhidrāti no baltmaizes vai makaroniem visdrīzāk uzkrāsies kā tauki tieši ap vēderu. Ogļhidrāti glikogēnu veidā uzkrājas muskuļos un aknās, bet katrs glikogēns piesaista vismaz trīstik šķidruma. Tāpēc bieži vien pēc maltītes varat būt krietni smagāka nekā tikai par apēstā ēdiena tiesu.

11. Tieciet vaļā no pirmsmenstruālās vēdera pūšanās!

200 mg magnija dienā jau mēneša laikā strauji samazina liekā šķidruma piesaistīšanu šai laikā. Savukārt 1,2 mg kalcija dienā to samazina pat par 36%. Dažām sievietēm palīdz gaiļpiesīšu eļļa pirms gulētiešanas. Tikai nelietojiet pretsāpju līdzekļus aspirīnu vai ibuprofēnu, kas piesaista šķidrumu.

12. Uz veikalu ejiet kājām!

Iegādājieties soļu mērāmo aparātu un noejiet 10 000 soļu dienā. Vieglāk veicamas un lētākas fizkultūras nemaz nav. Ejot ievelciet vēdera muskuļus apmēram tā, kā to darītu, cenšoties ielīst šaurās džīnās. Iztēlojieties, ka uz katra gurna balansējat ūdens krūzi, tā mazāk grozīsiet gurnus un panāksiet stabilāku sajūtu vēderā.

13. Iegādājieties lielo vingrošanas bumbu.

Jebkuri vingrinājumi, izdarīti, sēžot uz tās, būs krietni efektīvāki. Bumba ir nestabila, tāpēc vairāk jāpūlas uz tās noturēties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu