Itālijas politiķim par rasistisku izteikumu piespriež cietumsodu (3)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roberto Kalderoli.
Roberto Kalderoli. Foto: SIPA/Scanpix

Bergamo tiesa pirmdien piespriedusi 18 mēnešu ilgu cietumsodu bijušajam Itālijas ministram Roberto Kalderoli, kurš melnādaino politiķi Sesilu Kiengi savulaik pielīdzināja orangutānam.

"Pat ja tas ir tikai pirmās instances spriedums un sods ir nosacīts, tas ir uzmundrinošs spriedums visiem tiem, kurš cīnās pret rasismu," vērtējot tiesas lēmumu, atzinusi Kenijā dzimusī Itālijas pilsone Kienge, kura tolaik ieņēma integrācijas ministra amatu, bet tagad ir Eiropas Parlamenta (EP) deputāte, pārstāvot kreisi centrisko Demokrātisko partiju.

2013. gada jūlijā senators Kalderoli kādā politiskā mītiņā izteicās: "Kad es redzu Kienges attēlus, es nevaru nedomāt par orangutāna vaibstiem".

Tiesāšanās šajā lietā ieilga, jo Senāts atteicās izdot Kalderoli tiesāšanai. Nācās iejaukties Konstitucionālajai tiesai, kas janvārī lēma, ka uz senatora izteikumiem nav attiecināma parlamentārieša tiesiskā imunitāte.

Kalderoli, kurš šobrīd ir Senāta priekšsēdētāja vietnieks, pārstāv labējo pret imigrāciju noskaņoto partiju "Līga", kuru vada pašreizējais vicepremjers Mateo Salvīni.

Kalderoli laikā no 2004. līdz 2006. un no 2008. līdz 2011. gadam ieņēma ministru amatus Silvio Berluskoni vadītajās valdībās.

2006. gadā viņam nācās valdību pamest, jo viņš parādījās publikā, tērpies t-kreklā ar pretrunīgi vērtēto musulmaņu pravieša Muhameda karikatūru.

Viņa rīcība tolaik izsauca vardarbīgas sadursmes Lībijā, kas ir bijusī Itālijas kolonija.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu