Balcers: Ar katru spēli jūtos arvien pārliecinošāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Ottawa Senators/Facebook

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers, kurš Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Otavas "Senators" komandas sastāvā ir aizvadījis jau sešas spēlēs atzinis, ka ar katru spēli laukumā jūtas labāk un pārliecinošāk, vēsta portāls "The Mercury news". 

21 gadu vecais latviešu hokejists NHL vienības "Senators" komandas kreklā ir aizvadījis sešas spēles, kuru laikā ir paspējis sakrāt divus rezultativitātes punktus (1+1). 

Savā otrajā NHL spēlē uzbrucējs izcēlās ar savu pirmo vārtu guvumu līgā. Balcers kļuva par 15. Latvijas hokejistu, kurš guvis vārtus NHL regulārā čempionāta spēlēs. Tikai deviņi no 19 latviešu laukuma spēlētājiem guvuši vārtus savās debijas sezonās. 

Pats hokejists, sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem atzinis, ka ar katru spēli NHL jūtas arvien drošāk un pārliecinošāk. 

"Katru spēli es jūtos arvien komfortablāk. Uz laukuma mēģinu visu izdarīt pēc iespējas vienkāršāk, nesarežģījot lietas. Katrā spēlē laukumā izlieku sevi visu," atzinis Balcers.  

Foto: USA Today Sports/Scanpix

Balcers šosezon pārstāvējis arī Otavas vienības fārmklubu Belevilas "Senators". Komandas sastāvā viņš ir paspējis aizvadīt 36 spēlēs, kurās guvis 14 vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles, būdams ražīgākais spēlētājs komandā. 26 punkti 36 komandas spēlēs ir teicams sniegums, tādēļ hokejista izsaukumu uz NHL gaidījām ilgi.

Liepājnieks arī atzinis, ka pirms sezonas galvenais mērķis bija tikt komandā. Hokejists arī uzskata, ka smags un neatlaidīgs darbs, iespējams, spētu noturēt viņu NHL komandā arī ilgāk. 

"Kad pirmo reizi ierados, mans mērķis bija tikt šeit, nostiprināties komandā. Komandā ir daudzi konkurētspējīgi džeki, kuri nav gatavi atdot savu vietu. Kamēr vien strādāšu smagi, tikmēr uzskatu, ka man ir labas iespējas nostiprināties šajā līgā," atzinis hokejists.  

Foto: Ottawa Senators/Facebook

Otavas "Senators" galvenais treneris Gijs Bušē atzinis, ka par Balceru daudz neko nav zinājis, pirms viņa nonākšanas Otavā, taču tagad ir pārliecinājies, ka hokejists ir ļoti talantīgs uzbrukumā, kā arī lieliski padara darbu aizsardzībā.

"Viņš bija pelnījis iespēju nokļūt lielajā komandā. Viņš nav augumā liels, taču nebaidās iesaistīties cīņā par ripu. Balcers teicami lasa spēli, nespēlējot ar ripu," atzinis galvenais treneris. 

Treneris arī nenoliedz, ka latvietis ir ļoti strādīgs un neatlaidīgs spēlētājs. "Visvairāk mani pārsteidz tas, ka viņš visu uztver uzreiz. Tiklīdz kaut ko viņam paskaidrojam, ko vēlamies sagaidīt - viņš momentā to arī izpilda. Viņš ātri mācās, par to esmu ļoti patīkami pārsteigts," atzinis Bušē. 

"Senators" vienībā latvietis nonāca septembrī, kad tika iekļauts vērienīgā maiņas darījumā, kurā tika iesaistīts arī NHL vadošais aizsargs Ēriks Kārlsons, zviedram pārceļoties uz "Sharks". Arī pagājušajā sezonā Balcers tika izsaukts uz NHL, taču viņa toreizējais klubs Sanhosē "Sharks" latvieti tā arī laukumā neizsūtīja. 

Balceru 2015.gada draftā "Sharks" izvēlējās ar kopējo 142.numuru, bet savā pirmajā sezonā Ziemeļamerikā viņš spēlēja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Kamlūpsas "Blazers", kur tika atzīts par Rietumu konferences labāko debitantu. Iepriekšējā sezonā liepājnieks bija AHL komandas Sanhosē "Barracuda" līderis, 67 regulārā čempionāta spēlēs gūstot 23 vārtus un atdodot 25 rezultatīvas piespēles.

Balcers pirms tam savas hokejista prasmes slīpēja Norvēģijā, bet 2015. un 2016.gadā viņš Stavangeras "Oilers" rindās tika kronēts par šīs valsts čempionu. Viņš bija Latvijas hokeja izlases līderis arī pagājušā gada maijā notikušajā pasaules čempionātā, kur Latvijai spraigā cīņā ceturtdaļfinālā zaudēja Zviedrijai. Hokejists pārstāvējis arī Latvijas U-18 un U-20 izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu