Arhitekts: Kalnciema ielas grausta jūgendstila fasādi vēl varēja saglābt (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Turpinās Kalnciema ielas grausta nojaukšana
Turpinās Kalnciema ielas grausta nojaukšana Foto: Jānis Škapars/ TVNET

Kalnciema ielas vēsturisko jūgendstila fasādi varēja saglābt, ja nebūtu tik lielas steigas. Par to pārliecināts arhitekts Oto Ozols. Tikmēr ēkas īpašnieki – igauņu firma – aizvien neatklāj, ko tad būvēs šajā vietā. Domē apgalvo, ka nekādi debesskrāpji te nebūšot, vēsta raidījums "TV3 Ziņas"

» RD nolēmusi nojaukt degušo Kalnciema ielas graustu; ēka tomēr nav iekļauta kultūras pieminekļu sarakstā

Kalnciema ielas ēku pudurī arvien aktīvi rosās strādnieki. Pa milzīgo gruvešu kaudzi brauc smagā tehnika un šķirotājs sadala būvgružus smilšu, akmeņu un citu atkritumu čupās.

Vēsturiskā fasāde - pa pusei nograuta.

Foto: sāk demontēt degušo namu Kalnciema ielā 

Arhitekts Oto Ozols pārdzīvo par lielo steigu, kādā veikti darbi. Viņš ir pārliecināts, ka, rīkojoties lēnāk un apdomīgāk, Rīgas vēsturiskos vaibstus varētu saglābt.

"Vislielākā bēda, ka tika nojaukta fasāde, kuru varēja saglabāt. Tikai vajadzēja ilgāku laiku. Pāris mēnešus, lai izveidotu projektu, lai varētu fasādi nostiprināt. Netika izvēlēts ilgākais scenārijs, bet ātri nojaukt. Tas ir tas zaudējums sabiedrībai," norāda Ozols.

Foto: Kalnciema ielas degušais grausts 

Savukārt "CMB" būvinženieris Māris Briška norāda: "Mēs šobrīd precizējam zonu un demontējam līdz stūra fasādes vidējai daļai, lai nodrošinātu, ka šeit ir daļēji pārsegumi palikuši. Ja uzsnieg sniegs vai lietus, pārsegums var sagrūt, var bojāt āra sienu".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu