Gulbis savainojuma dēļ izstājās no Austrālijas atklātā čempionāta (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis otrdien muguras sāpju dēļ nepabeidza Austrālijas atklātā čempionāta pirmās kārtas maču, kurā tikās ar 2014.gada čempionu Stanu Vavrinku no Šveices.

Mačs noslēdzās ar rezultātu 6-3, 1-3.

Gulbis ATP rangā ieņem 86.vietu, kamēr Vavrinka atrodams 59.pozīcijā. Abi tenisisti pēc lejupslīdēm savās karjerās pakāpeniski cenšas atgriezties virsotnē.

Gulbis ar Vavrinku iepriekš ticies 2010.gadā, kad Montekarlo "Masters" turnīra otrajā kārtā ar 6-1, 6-4 pārāks bija šveicietis.

Abi tenisisti 2019.gadu iesāka ar ceturtdaļfinālu sasniegšanu - Gulbis labākajā astoņniekā iekļuva Punes "ATP World Tour 250" turnīrā, bet Vavrinka to pašu iespēja tādas pašas raudzes sacensībās Dohā.

Latvijas tenisistam "Australian Open" ir pagalam neparocīgs turnīrs, jo viņš tajā deviņas iepriekšējās reizes tikai divreiz sasniedzis otro kārtu. Tikmēr Vavrinka Austrālijas atklātajā čempionātā pamatturnīrā spēlējis 13 gadus pēc kārtas, bez 2014.gada titula 2015.gadā un aizpērn aizkļūstot līdz pusfinālam.

Vavrinka karjeras laikā izcīnījis 16 ATP titulus, pēdējo no tiem gūstot 2017.gadā Ženēvā. 2014.gadā viņš rangā sasniedza savu rekordaugsto trešo vietu, bet pērnvasar bija atkritis uz trešo simtu.

Vavrinka ir trīskārtējs "Grand Slam" turnīru uzvarētājs - viņš triumfējis arī 2015.gada Francijas atklātajā čempionātā un 2016.gada "US Open".

Austrālijas atklātais čempionāts ir pirmais no četriem sezonas prestižākajiem "Grand Slam" turnīriem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu