"Teiksim tā - sliktie nenāks." Valdības koordinācijas sanāksmes sola organizēt bez "neskaidru" personu dalības (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gaismas festivāla "Staro Rīga" Ministru kabineta izgaismošanas projekts "Mosties!".
Gaismas festivāla "Staro Rīga" Ministru kabineta izgaismošanas projekts "Mosties!". Foto: Edijs Pālens/LETA

Topošās valdības partijas viedokļus ik nedēļu varētu saskaņot koordinācijas sanāksmes, kurās nepiedalītos "neskaidras", ar valsts oficiālo pārvaldi nesaistītas personas, šādu scenāriju otrdien pēc sarunām ieskicēja politiķi.

Partijas konceptuāli esot iezīmējušas kopīgu redzējumu par viedokļu saskaņošanas mehānismu, reizē vēl tiks turpinātas sarunas par konkrētiem formulējumiem sadarbības līgumā.

Iepriekš tika piedāvāts viedokļus saskaņot sadarbības padomē, kas pēc būtības līdzinātos koalīcijas padomei. Vēlāk partija "KPV LV" tomēr iebilda pret attiecīgo piedāvājumu, solot sagatavot savu variantu.

Šodien partiju pārstāvju aprakstītais sadarbības mehānisms vairākos punktos pēc būtības līdzinās iepriekšējo valdību sadarbības padomju darbībai.

Tomēr politiķi uzsver, ka šoreiz akcents tiek likts uz ar valsts pārvaldi saistīto cilvēku uzklausīšanu, izslēdzot kādu "ietekmīgu", bet nesaistītu cilvēku piedalīšanos partiju sanāksmēs.

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs pauda, ka ik nedēļu notiks koordinācijas sanāksmes, kurās nepiedalīsies "ārpusē esošās personas, "pelēkie kardināli"".

Vienkāršojot šo domu, Zakatistovs pauda, ka uz partiju sanāksmēm "teiksim tā - sliktie nenāks".

"KPV LV" politiķis norādīja, ka līdz ar to arī tiks panākts, ka lēmumi tiks pieņemti Saeimā un Ministru kabinetā.

Līdzīgi "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts akcentēja, ka partijas ir vienisprātis, ka nevar turpināties iepriekšējās negatīvās tradīcijas, kad sadarbības padomes sēdēs piedalījās "neskaidras, ietekmīgas", bet ar valsts oficiālo pārvaldi nesaistītas personas. Partiju sanāksmju darbs būs caurspīdīgs un leģitīms, skaidroja politiķis.

Kā ziņots, topošās koalīcijas partijas varētu līdz ceturtdienas vakaram vienoties par jaunās valdības deklarāciju, sadarbības līgumu un fiskālās disciplīnas līgumu.

Tad pirmdien premjera amata kandidātam Krišjānim Kariņam (JV) paredzēta tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

Savukārt nākamnedēļ varētu notikt balsojums par valdības apstiprināšanu.

Valdībā plāno strādāt piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī "Attīstībai/Par!".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu