Ugunsgrēkā Rīgā gājis bojā cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
VUGD transportlīdzekļi, ilustratīvs foto.
VUGD transportlīdzekļi, ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā dzēsti deviņi ugunsgrēki un tajos gājis bojā viens cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

Otrdien ap plkst.14 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtama deguma smaka. Notikuma vietā tika konstatēts, ka vienā no dzīvokļiem deg sadzīves mantas septiņu kvadrātmetru platībā. Degošā dzīvokļa tālākajā istabā tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā.

VUGD atgādina, - lai izvairītos no traģiskām ugunsnelaimēm, mājokļos vajag uzstādīt dūmu detektorus.

Vakarpusē ap plkst.21.30 VUGD saņēma izsaukumu uz dzīvojamo māju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies apkures katla telpā - tur dega papīri puskvadrātmetra platībā. No piedūmotās telpas, izmantojot glābšanas masku, tika izglābts cilvēks.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kravas automašīnas riepa, trīs gadījumos - bez uzraudzības atstāts ēdiens, elektrības vadi, sodrēji dūmvadā un divos gadījumos arī ēkas jumts.

Četri ugunsgrēki dzēsti Rīgā, divi citās pilsētās, bet trīs novados.

VUGD veicis arī 16 glābšanas darbus un saņēmis sešus maldinošus izsaukumus. Vakar Rīgā glābēji no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 223 ugunsgrēki un tajos cietuši 26, izglābti 82, bet gājuši bojā 10 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu