Bertāns ar svarīgu tālmetienu sekmē "Spurs" uzvaru pār "Mavericks"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LM OTERO / TT NYHETSBYRÅN

Svarīgu tālmetienu cīņas izskaņā iemetot latvietim Dāvim Bertānam, viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar rezultātu 105:101 (20:35, 25:21, 30:24, 30:21) uzvarēja Dalasas "Mavericks".

Latvijas basketbolists šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes, kuru laikā aizmeta garām vienīgo divpunktnieku, bet grozā raidīja četrus no pieciem trejačiem, tādējādi kopumā gūstot 12 punktus.

Vēl Bertāna kontā četras atlēkušās bumbas un viens bloķēts metiens. Kamēr viņš bija laukumā, "Spurs" iemeta par 14 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrais labākais rādītājs komandā.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija no rezervistu soliņa nākušais itālis Marko Belinelli, kamēr pa 14 punktiem sameta Rūdijs Gejs, Petijs Milss un Demars Derozans, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Mavericks" komandu no zaudējuma neglāba slovēņu zvaigznes Lukas Dončiča 25 punkti, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles, bet 13 punktus pievienoja Veslijs Metjūss.

Mača pirmajā puslaikā izteikts pārsvars piederēja "Mavericks" komandai, kas turklāt spēja iegūt teju 20 punktu pārsvaru. Lielajā pārtraukumā mājinieki gan devās ar tikai 11 punktu handikapu (56:45), bet otrajā puslaikā "Spurs" veica pakāpenisku atspēlēšanos.

Viesi pretiniekus panāca ceturtajā ceturtdaļā, un tas lielā mērā izdevās tieši Bertāna dēļ, jo trīs no četriem saviem tālmetieniem viņš iemeta noslēdzošajā ceturksnī. Ļoti svarīgs bija tieši pēdējais, kad latvietis vienu minūti un 41 sekundi pirms pamatlaika beigām ar precīzu trejaci izvirzīja "Spurs" vadībā (99:96), bet pēc tam "Mavericks" basketbolisti sāncenšus vairs nepanāca.

"Spurs" ar 26 uzvarām 46 mačos Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu, kamēr "Mavericks" guvusi 20 panākumus 44 cīņās un šajā konferencē atrodas 13.pozīcijā starp 15 komandām.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Minesotas "Timberwolves".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu