Nomest riepu, atmest pīpēšanu jeb citas latviešu jaunā gada apņemšanās

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: deposit

Apkopotie dati* liecina, ka 73% no aptaujātajām sievietēm jaunajā gadā apņemas nomest liekos kilogramus, pieturēties pie sabalansēta uztura un ēst veselīgāk. Savukārt uzsākt aktīvāku dzīvesveidu vēlas 41% vīriešu, bet atmest smēķēšanu - 36 %.

Līdz ar jaunās gadu mijas sākumu, cilvēku apņemšanās aktīvāka dzīvesveida piekopšanai ir bijusi aktuāla katru gadu. 

Paradoksāli, bet pati populārākā jaunā gada apņemšanās ir sportisko aktivitāšu palielināšana, lai zaudētu svētku laikā uzēstos kilogramus. Šādas apņemšanās tiek uzsāktas tieši pēc svētkiem- janvārī.

Šajā laika posmā, īpaši liela interese vērojama finanšu un tehnoloģijas nozares biroju darbinieku vidū. Pieaugošā interese par dažāda veida fizisko aktivitāšu nodarbībām, palielinās sporta klubu abonementu skaits, kā arī palielinās to cilvēku skaits, kas izvēlas nodarboties ar fiziskām aktivitātēm brīvā dabā.

Taču, lai arī cik liela būtu cilvēku apņemšanās dzīvot aktīvāk un veselīgāk, jau februārī sportotāju skaits sarūkot teju par ceturtdaļu. Dati liecini, ka pērn, cilvēki aktīvāki kļuvuši tieši martā, sporta klubu abonementu skaitam pieaugot par 27%.

«Esam novērojuši, ka jaunā gada apņemšanās visbiežāk ir tieši saistīta ar vēlmi mainīt ierasto dienas ritmu, justies labāk un atbrīvoties no kaitīgajiem ieradumiem. Gada sākumā, aptauja par jaunā gada apņemšanos, liecina, ka liela daļa sieviešu kārtas pārstāves izvēlas apmeklēt sporta klubus, savukārt vīrieši apņemas atmest smēķēšanu, taču realitātē, tikai neliela daļa no viņiem šo solījumu sev sāk pildīt vien, tuvojoties pavasarim, kad biezās ziemas drēbes tiek noliktas dziļi skapjos un apkārtējie var labāk novērtēt ieguldītās pūles. Ņemot vērā pašreizējo tendenci, izvēloties Veselības apdrošināšanas polisi, vajadzētu domāt ilgtermiņā, un apsvērt Sporta nodarbību seguma iekļaušanu tajā pat tad, ja tuvākajos mēnešos nav plānots uzsākt sportiskas aktivitātes,» iesaka BTA Baltijas risku parakstīšanas departamenta direktors Ivo Danče.

*Apdrošināšanas akciju sabiedrības “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk - BTA), iesākot jauno gadu, veica sabiedrības aptauju par jaungada apņemšanos. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu