Rastorgujevs iegūst 13.vietu PK sacensībās sprintā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Rūpoldingā izcīnīja 13.vietu Pasaules kausa piektā posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Iegūtā 13.vieta ir Rastorgujeva šīs sezonas labākais rezultāts, turklāt sagaidāms, ka viņš svētdien varēs piedalīties distancē ar kopēju startu.

Tikmēr par sacensību uzvarētāju kļuva Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, kuram tā bija jau 30.uzvara karjerā un astotā šosezon.

Vienu kļūdu ugunslīnijā pieļāvušais norvēģis finišā par 7,9 sekundēm apsteidza savu brāli Tarjeju Bē, kurš šāva nekļūdīgi. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vācietis Benedikts Dols, kurš no pirmās vietas atpalika par 10,5 sekundes, ugunslīnijā pieļaudams vienu kļūdu.

Rastorgujevs no desmit mērķiem nesašāva vienu un uzvarētājam zaudēja 51,9 sekundes.

Latvijas biatlonists pirmajā šaušanā, kas bija guļus, nopelnīja vienu soda apli, bet otrajā nepieļāva nevienu kļūdu, lai gan tieši stāvus pozīcija viņam iepriekš izsaukusi lielākās galvassāpes. Vēl pirms pirmās šaušanas Rastorgujevs bija septītajā pozīcijā, tomēr pieļautā kļūda lika izkrist no labākā divdesmitnieka, bet sekmīgais turpinājums ļāva pakāpties uz 13.pozīciju.

Vēl no Latvijas sportistiem Aleksandrs Patrijuks ar vienu kļūdu šaušanā bija 69.vietā, bet Daumants Lūsa nesašāva divus mērķus un bija priekšpēdējā pozīcijā starp 111 dalībniekiem.

Vīriem sprintā sacensības bija paredzētas trešdien, bet laikapstākļu dēļ tās tika pārceltas uz ceturtdienu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 602 punktiem ir norvēģis J.T.Bē, tālāk ar 452 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, bet pēc tam ar 385 punktiem seko sezonu neveiksmīgi sākušais francūzis Martēns Furkads.

Furkads un Loginovs ceturtdien bija attiecīgi ceturtajā un piektajā vietā.

Tikmēr Rastorgujevs ar 100 punktiem ir 35.pozīcijā.

Rastorgujevs šosezon sprinta sacensībās izcīnījis 16., 36. un 23.vietas, kamēr pārējie Latvijas vīri startējuši pieticīgi.

Ceturtdien plkst.15.30 pēc Latvijas laika 7,5 kilometru sprinta distanci aizvadīs arī dāmas, kur ar 50.numuru trasē dosies Baiba Bendika.

Bendika šosezon sprintā finišējusi 28., 51., 25. un 43.vietās.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā ir itāliete Doroteja Vīrere, kura guvusi 438 punktus, otrā ar 396 punktiem ir viņas tautiete Lisa Vitoci, kamēr trešo pozīciju ar 374 punktiem ieņem slovākiete Paulīna Fialkova.

Savukārt Bendika ar 69 punktiem ir 45.pozīcijā.

Piektdien būs stafetes sacensības kungiem, kur provizoriskajā pieteikumā ir arī Latvija, bet sestdien stafetē sacentīsies dāmas. Pasaules kausa piektais posms tiks noslēgts svētdien, kad norisināsies sacensības ar masu startu.

Starpsezonā Rastorgujevs noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Rastorgujevs pēc olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kur neizdevās nostartēt tā kā cerēts, bijis dziļās pārdomās par savu nākotni Latvijas biatlonā. Olimpiādē viņš labāko rezultātu sasniedza iedzīšanas distancē, kur ieņēma 12.vietu. Vēl viņš sprintā palika 24.vietā, distancē ar masu startu ieņēma 28.pozīciju, bet 20 kilometru individuālajā distancē ar sešām kļūdām šaušanā bija vien 59.pozīcijā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ieņēma 13.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

Bendikai jaunā Pasaules kausa sezona sākās lieliski, jo pirmajā posmā viņa izcīnīja augsto piekto vietu 15 kilometru individuālajā distancē, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras rekordu. Viņa šāda līmeņa sacensībās piekto vietu izcīnīja arī 2016.gada februārī, kad Kanādā sprintā bija piektā. Piektā pozīcija ir visu laiku augstākais rezultāts Latvijas sieviešu biatlona vēsturē, jo savulaik veiksmīgākā latviešu biatloniste Madara Līduma Pasaules kausa posmos nespēja karjeras laikā izcīnīt augstāku vietu par desmito.

Bendika iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā palika 55.vietā, savukārt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņa nevienā no distancēm nespēja ielauzties labāko trīsdesmitniekā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu