Dzīvnieku patversmes vadītājs: Brīžiem cilvēki pārprot ziedošanas principu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andra Pērkone/APOLLO

Dzīvnieku patversmēm, it īpaši ziemā, nepieciešams sabiedrības atbalsts. Sedziņas, kaķu smiltis, pavadas, avīzes un barība - par to četrkājainie draugi priecājas visvairāk. Taču nereti cilvēki ziedo lietas, kas jau savu laiku nokalpojušas, tāpēc patversmju vadītāji atgādina - patversme nav atkritumu izgāztuve. 

Tukuma dzīvnieku patversmē pašlaik uzturas aptuveni 100 suņi un kaķi. Patversmes vadītājs Vilnis Grundulis stāsta, ka cilvēku vēlme palīdzēt patversmes dzīvniekiem ir apsveicama, bet ne vienmēr saziedotajām mantām var rast pielietojumu:

"Brīžiem cilvēkiem ir pārprasts ziedošanas princips."

"Mājās kaut ko nevajag - jāaizved uz patversmi. Man jau kauns teikt, ka es neņemšu no cilvēka, bet ko darīt ar kožu saēstu kažoku? Tad man jāmaksā naudu un jānodod utilizācijai."

"Nav runa par vecām lietām - vecs vai jauns, tam nav starpība," skaidro Vilnis Grundulis. "Bet, ja atved smilšainu, sarullētu tepiķi, kurš vairākus gadus vienkārši kaut kur laukā mētājies - ko lai es ar viņu iesāku?"

Pērnā gada nogalē "PetCity" aizsāka labdarības akciju "Palīdzēsim kopā!" - tās ietvaros tika ziedota noteikta summa no klientu veiktā pirkuma "PetCity" veikalos, un pēc tam tā pārvērsta vairākos kilogramos specializētas barības. 

"Lielākā daļa mūsu klientu, kuri decembra ietvaros iegādājās īpašās akcijas preces, bija informēti par akciju un priecājās, ka iegādājoties preces un barību savam mājas mīlulim, viņi sniedz savu artavu tajā, lai paēduši būtu arī patversmes ķepaiņi," stāsta "PetCity" vadītājs Aivars Tihane.

Patversmes vadītājs atzīst, ka tieši šāds ziedošanas veids ir vispiemērotākais - nepieciešamo barību "PetCity" sagādāja, konsultējoties ar patversmi.

Foto: PetCity viesojas Tukuma dzīvnieku patversmē

"Lai ikviena patversme saņemtu tajā mītošajiem ķepaiņiem piemērotāko barību no mūsu sadarbības partnera "Hill’s Pet Nutrition", katra patversme tika uzrunāta individuāli un noskaidrotas tās iemītnieku īpašās vajadzības, tostarp veterināro diētu nepieciešamība," atzina "PetCity" vadītājs Aivars Tihane.

Tāpat Vilnis Grundulis norāda, ka vislabāk sazināties ar patversmi un noskaidrot, kas tajā brīdī nepieciešams, lai neveidotos lieki uzkrājumi: "Ar visādām segām un audumiem man jau ir divi šķūnīši pilni. Ja tie tur ilgi stāv, viņi piesūcās ar mitrumu un paliek nelietojami."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu