"Latvijas Valsts ceļi" brīdina par apledojumu visā Latvijā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bedres A.Čaka ielā
Foto: Bedres A.Čaka ielā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šovakar pēc atkušņa un lietus gaisa temperatūra sāks pazemināties zem nulles un uz valsts autoceļiem var veidoties atkala jeb "melnais ledus", brīdina AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Meteorologu prognoze liecina, ka šovakar pēc atkušņa, kas bija dienas laikā, un lietus gaisa temperatūra sāks pazemināties zem nulles un ceļi visā valstī apledos. Šādos laika apstākļos uz asfalta seguma autoceļiem var veidoties atkala vai tā saucamais "melnais ledus", kas ir neredzams un autovadītājs to sajūt, tikai bremzējot vai manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi var veidoties uz vietējās nozīmes autoceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu - dienas laikā sniegs tur sāka kust un, temperatūrai pazeminoties, veidosies ledus. Sevišķi uzmanīgiem jābūt arī uz tiltiem un pārvadiem, kur apledojums var veidoties īpaši strauji.

LVC aicina autovadītājus savlaicīgi plānot papildu laiku ceļam un būt īpaši piesardzīgiem, ieturot lielāku distanci, un izvēloties laika apstākļiem un ceļa seguma stāvoklim atbilstošu, drošu braukšanas ātrumu.

» Sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu visā Latvijā

Tāpat ir jārēķinās, ka satiksme var būt palēnināta, īpaši Pierīgā. LVC atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus patlaban valsts autoceļu tīklā strādā 69 AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas tehnikas vienības.

Par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas uz valsts autoceļiem, LVC aicina informēt, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu